Vaccinatiecampagne monkeypox

Vaccinatiecampagne monkeypox
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
15-07-2022

Op 7 juli 2022 besloot het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om mensen die een verhoogd risico op een besmetting met monkeypox hebben, preventief te vaccineren. Je kan de vaccinatie alleen krijgen als je hiervoor een uitnodiging hebt ontvangen.

De volgende personen komen in aanmerking voor een preventief vaccin en worden uitgenodigd:  

  • Deelnemers aan de landelijke PrEP (Hiv Pre Expositie Profylaxe) regeling. Dit zijn mannen die seks hebben met mannen en transgenders die niet besmet zijn met hiv maar wel een verhoogd risico hierop hebben. 
  • Mensen op de wachtlijst voor de landelijke PrEP (Hiv Pre Expositie Profylaxe) regeling.
  • Mannen die seks hebben met mannen met een hoog risico op soa (seksueel overdraagbare aandoeningen) en regelmatig naar het centrum seksuele gezondheid komen.
  • Mannen met hiv met een verhoogd risico op soa ontvangen via hun behandelaar een uitnodiging. 

De serie bestaat uit twee prikken waar vier weken tijd tussen zit. In combinatie met een oude pokkenvaccinatie is 1 vaccinatie voldoende.

Bescherming van uw gegevens bij vaccinatie tegen monkeypox
Het is belangrijk dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Wij zijn er voorzichtig mee en we houden ons aan de wet, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Bron- en contactonderzoek
Als uit het bron- en contactonderzoek blijkt dat je een risicocontact van iemand met monkeypox bent dan neemt de GGD contact met je op. Onze medewerkers bespreken met je wat de vervolgstappen zijn, bijvoorbeeld vaccinatie. Het heeft geen zin om hierover zelf met de GGD contact op te nemen.

Voor algemene vragen over monkeypox kun je bellen naar het informatienummer 088-7674020, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.