Vaccinatie tegen corona met Novavax

Vaccinatie tegen corona met Novavax
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
23-05-2022

18 jaar of ouder en wil je een vaccinatie tegen corona met het Novavax-vaccin? Dan kun je vanaf maandag 30 mei op al onze vaste vaccinatielocaties terecht. Met of zonder afspraak.  

De Gezondheidsraad vindt Novavax een goed alternatief voor mensen die geen mRNA-vaccin (Pfizer en Moderna) of vectorvaccin (Janssen) willen. Een afspraak maken voor vaccinatie met Novavax kan via het telefoonnummer 0800-0174. Ook kun je zonder afspraak bij al onze vaste vaccinatielocaties terecht. 

Bescherming met Novavax

Van dit vaccin heb je twee prikken nodig voor een goede bescherming. Er zit minimaal drie weken tijd tussen de eerste en tweede prik. Na de tweede prik beschermt het vaccin voor 60-90% tegen ziekte door corona. Er zijn nog geen gegevens bekend over de bescherming tegen de delta- en omikronvariant.

Voor wie is Novavax beschikbaar?

Het kabinet stelt het eiwitvaccin Novavax beschikbaar aan mensen vanaf 18 jaar en ouder die zich nog niet hebben laten vaccineren, omdat zij geen mRNA- of vectorvaccins willen. Het vaccin is op dit moment niet beschikbaar als booster.

Meer informatie over Novavax

Wil je meer weten over het eiwitvaccin Novavax?