Teststraat Vaassen verhuist naar Apeldoorn

Teststraat Vaassen verhuist naar Apeldoorn
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
19-06-2020

Iedereen met milde corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de teststraten van de GGD. In Noord- en Oost-Gelderland waren er teststraten in Zelhem en Vaassen. Laatstgenoemde testlocatie verhuist per 22 juni naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Mensen worden automatisch ingepland bij de nieuwe teststraat en kunnen er alleen met een afspraak terecht.  

Directeur Publieke Gezondheid Jacqueline Baardman legt de achtergrond van de verhuizing uit: “De nieuwe testlocatie in Apeldoorn maakt het makkelijker om sneller op te kunnen schalen naar twee of drie teststraten. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is, maar als het moet dan zijn we daarop voorbereid. Daarnaast is het Zwitsalterrein in Apeldoorn een centrale plek die goed bereikbaar is.”

Afspraak maken

Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Het nummer is zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren.

Coronatest alleen bij klachten

Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

De uitslag

Na de testdag duurt het maximaal 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt. Bij een positieve uitslag neemt GGD Noord- en Oost-Gelderland contact op om vervolgens het bron- en contactonderzoek te starten. Besmette personen gaan vervolgens in isolatie en hun huisgenoten krijgen het dringende verzoek om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. De nauwe contacten die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen worden ook gevraagd om twee weken thuis te blijven en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.