Testlocatie verhuist van Wehl naar Doetinchem

Testlocatie verhuist van Wehl naar Doetinchem
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
11-01-2022

De testlocatie van GGD Noord- en Oost-Gelderland verhuist van de Argonstraat in Wehl naar de Havenstraat 138 in Doetinchem. Wij verwachten dat we aan het eind van de 3e week van januari of uiterlijk de 4e week de deuren van de nieuwe testlocatie openen. De ingang voor bezoekers is aan de achterkant, via de Hogeweide. Er wordt alleen op afspraak getest.

De GGD Noord- en Oost-Gelderland vindt het belangrijk dat iedereen met klachten snel en zo dichtbij als mogelijk getest kan worden. De kavel waarop de GGD op A18 Bedrijvenpark in Wehl zit, is verkocht. Eind januari moet de GGD de grond opleveren aan de nieuwe eigenaar. Voor een goede spreiding in de Achterhoek is Doetinchem een geschikte plek voor de nieuwe testlocatie. Op 14 januari starten de werkzaamheden om alles in gereedheid te brengen om 7 dagen per week te kunnen testen. Mensen die voor een test komen maken gebruik van een daarvoor aangelegde parkeerplaats. Via een duidelijk aangegeven route lopen zij naar de ingang van de testlocatie. Testen kan alleen op afspraak.

Onze testlocaties

De GGD Noord- en Oost Gelderland heeft verschillende locaties waar mensen zich kunnen laten testen op het coronavirus. Tijdens het maken van een testafspraak wordt gekeken waar je op dat moment het snelst terecht kan voor een test. Informatie over onze testlocaties en het maken van een afspraak vind je op: Testlocaties | GGD NOG.

Wanneer een coronatest?

Je hebt milde klachten die passen bij het coronavirus. Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak. De test kan aantonen of je het coronavirus op het moment van afnemen hebt. Dit kan met een zelftest of met testafspraak bij de GGD.

Preventief testen is mogelijk met zelftesten, bijvoorbeeld als je binnenkort iemand gaat ontmoeten en iets meer zekerheid wilt hebben. Het is namelijk mogelijk dat je het coronavirus met je meedraagt, maar geen klachten hebt. In dat geval kun je alsnog het virus overdragen. Is de uitslag van je zelftest positief? Laat je dan direct bij de GGD testen ter bevestiging.

Twijfel je om je te laten testen op corona, bijvoorbeeld omdat je alleen lichte klachten hebt? Ga naar deze online tool voor persoonlijk testadvies.