Stoptober: Stoppen met roken in oktober
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
06-09-2019

Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

De zesde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken steun om de hele maand niet te roken. En dat is belangrijk, want na een maand niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

De landelijke kick-off van Stoptober was op vrijdag 6 september 2019. Vanaf 1 oktober start de actie. In de afgelopen jaren zijn al duizenden rokers tijdens Stoptober gestopt met roken. Zij hebben bewezen dat Stoptober werkt!

Stoppen met roken doe je niet alleen

Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid en vind je tips. Ook heeft de app een groepsfunctie, zodat je steun kan krijgen van bijvoorbeeld je voetbalteam, je buren of van je collega’s. Via social media (FacebookTwitterInstagram) blijf je op de hoogte en kun je ervaringen met andere stoppers uitwisselen. Ook kun je een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober!

Stoptoberhuis

Ook dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. De eerste 5 dagen van Stoptober sluiten 50 rokers zich daarin vrijwillig dag en nacht op. Samen gaan zij de strijd aan met de sigaret. Het Stoptoberhuis volg je via stoptoberhuis.tv    

Meedoen aan Stoptober

Vanaf 6 september 2019 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl. Je kunt dan gebruik maken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. De Stoptober-app kun je vanaf 29 september downloaden. De niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoptober voor bedrijven

Stoptober heeft ook een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via www.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.                                                                                                                        

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.