Sluiting van vaccinatielocaties

Sluiting van vaccinatielocaties
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
25-06-2021

Sluiting vaccinatielocaties
GGD Noord- en Oost-Gelderland vaccineert momenteel ruim 50.000 mensen per week op acht locaties in onze regio. Eind juli loopt het aantal prikken per dag terug, omdat we dan een groot gedeelte van de inwoners (in ieder geval voor de eerste keer) hebben gevaccineerd. Jacqueline Baardman, Directeur Publieke Gezondheid: “We zijn ongelooflijk trots op het feit dat we in korte tijd zoveel mensen hebben kunnen vaccineren en op de samenwerking die met veel partijen is ontstaan. We zijn vooral ontzettend dankbaar voor alle mensen die zich inzetten op de acht vaccinatielocaties van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Zij zijn onmisbaar in deze enorme vaccinatiecampagne.”

Minder capaciteit nodig
Doordat vanaf de tweede helft van juli het aantal vaccinaties per week weer afneemt, hebben we minder capaciteit en locaties nodig. We bouwen vanaf 26 juli het aantal locaties af, zodat we efficiënt kunnen blijven vaccineren en personeel optimaal kunnen inzetten. Een groot deel van de inwoners krijgt, als ze gelijk een afspraak maken wanneer dat mogelijk is, ook hun tweede prik op de locatie van hun keuze.

Schema sluiting locaties
Tot en met week 38 gaat GGD Noord- en Oost-Gelderland door met vaccineren op grootschalige locaties. Het afschalen gebeurt op basis van de landelijke richtlijnen en verwachtingen van levering van vaccins.

  • Vanaf 26 juli sluit de locatie Apeldoorn 055
  • Vanaf 9 augustus sluiten de locaties Borculo en Heerde
  • Vanaf 23 augustus sluiten de locaties Doetinchem en Lichtenvoorde

Daar waar nodig
We sluiten deze grootschalige locaties, maar vinden het belangrijk om mensen de mogelijkheid te bieden dichtbij gevaccineerd te worden. Daarom kijken we, in samenwerking met gemeenten, naar kleinschalige, tijdelijke of mobiele oplossingen voor coronavaccinatie op de plekken waar dat wenselijk is. De vaccinatiecampagne komt daarmee in de zomermaanden in een nieuwe fase. Van grootschalig en veel prikken tegelijkertijd, naar ook kleinschalig en daar waar nodig.