Situatieschets COVID-19 in de regio 9 t/m 15 augustus

Situatieschets COVID-19 in de regio 9 t/m 15 augustus
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
17-08-2021

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten, het aantal besmettingen in de care-sector en het aantal gezette vaccinaties meegenomen.

Belangrijke punten van de periode 9 t/m 15 augustus: 

  • Het aantal besmettingen is ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van vorige week (+3%). Een week eerder was er nog een daling in het aantal besmettingen (-30%).
  • Nog steeds zien we verreweg de meeste besmettingen in de leeftijdsgroepen van 19-29 en van 13-18 jaar.
  • De meeste besmettingen zagen we afgelopen week in de gemeenten Brummen, Oost Gelre, Apeldoorn, Winterswijk en Harderwijk
  • De regio NOG zit wat betreft het besmettingscijfer onder het landelijk gemiddelde en staat op de 18e plek op de ranglijst van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.
  • De meeste clusters van besmettingen zien we op dit moment bij verpleeg- en verzorgingshuizen. We zien dat gevaccineerde bewoners wel besmet raken, maar zij hebben over het algemeen mildere klachten als zij COVID-19 doormaken. Ook zien we clusters op campings en jongerenkampen.
  • Inmiddels zijn in totaal meer dan 835.000 vaccinaties toegediend door GGD NOG. Er worden nu overwegend tweede vaccinaties toegediend. Relatief weinig mensen komen nog voor een eerste prik.
  • De vaccinatiegraad (op basis van 1 vaccinatie) is met 94% het hoogst onder de 70-74-jarigen en met 61% het laagst bij de jongvolwassenen tussen 25 en 29 jaar. Alle groepen onder de 55 jaar zitten nog onder de streefwaarde van 85%.
  • Afgelopen week zijn 645 personen afgekomen op de vrije inloop in de vaccinatielocaties. Vooral jongeren vanaf geboortejaar 1994 en inwoners uit de buurt van de vaccinatielocaties kwamen op de vrije inloop af.

Bekijk hier de hele situatieschets.