Situatieschets COVID-19 in de regio 8 t/m 14 februari

Situatieschets COVID-19 in de regio 8 t/m 14 februari
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
16-02-2021

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten en het aantal besmettingen in de care-sector weergegeven.

Belangrijke punten van de periode 8 t/m 14 februari: 

  • Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in de regio Noord- en Oost-Gelderland is voor de achtste week op rij gedaald. Landelijk is er een stabilisatie te zien in het aantal besmettingen.
  • De regio NOG is, samen met buurregio's IJsselland en Gelderland-Midden, opnieuw één van de drie regio's in Nederland met het laagste besmettingscijfer
  • De winterse weersomstandigheden van afgelopen week en de sluiting van de teststraten op 7 februari hebben mogelijk een onderrapportage tot gevolg gehad.
  • In de afgelopen week zijn door GGD NOG zo’n 15% minder tests afgenomen dan in de week daarvoor. De afname in het totaal aantal afgenomen tests zet nog steeds door, maar minder hard in vergelijking met voorgaande weken.
  • Het percentage positieve tests lag afgelopen week met 10,1% exact op hetzelfde niveau als een week eerder. Sinds een aantal weken zien we dit percentage stabiliseren.
  • Het aantal besmettingen in de care sector is opnieuw gedaald.

Bekijk hier de hele situatieschets.