Situatieschets COVID-19 in de regio 7 t/m 13 juni

Situatieschets COVID-19 in de regio 7 t/m 13 juni
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
15-06-2021

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten en het aantal besmettingen in de care-sector weergegeven.

Belangrijke punten van de periode 7 t/m 13 juni:

  • Het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, afgelopen week 45% minder dan een week eerder.
  • Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van de inwoners van de NOG is nu ook gedaald tot risiconiveau 'zorgelijk'. De verwachting is dat de regio NOG daarom binnenkort door VWS wordt afgeschaald van risiconiveau ‘ernstig’ naar ‘zorgelijk’. (Laatste officiële vaststelling door VWS dateert van 8 juni jl.).
  • De meeste besmettingen zien we nu onder kinderen, jongeren en jongvolwassenen.
  • Het aantal bezoekers van de teststraten is opnieuw gedaald, evenals het percentage positieve tests. Dat ligt nu op 4,4%.
  • Afgelopen week was de drukste week in de vaccinatielocaties, er zijn bijna 66.000 mensen gevaccineerd. Het is ontzettend mooi om te zien hoe goed het gaat op alle locaties in onze regio. De bezoekers lopen vloeiend door onze locaties. GGD NOG heeft nu 948 medewerkers in de pool voor vaccineren.
  • 40% van alle inwoners uit de regio NOG  is inmiddels (tenminste 1x) gevaccineerd door de GGD. (Mensen die elders zijn gevaccineerd, bijvoorbeeld door de huisarts of de instelling waar ze wonen, zijn niet meegenomen De werkelijke vaccinatiegraad ligt dus hoger.)
  • Ondanks de dalende besmettingscijfers blijft het belangrijk dat mensen de maatregelen houden.

Bekijk hier de hele situatieschets.