Situatieschets COVID-19 in de regio 21 t/m 27 juni

Situatieschets COVID-19 in de regio 21 t/m 27 juni
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
29-06-2021

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten en het aantal besmettingen in de care-sector weergegeven.

Belangrijke punten van de periode 21 t/m 27 juni:

  • Het aantal nieuwe besmettingen daalt nog steeds, afgelopen week 47% minder dan de week daarvoor.
  • Het aantal afgenomen tests lijkt te stabiliseren en het percentage positieve tests daalt opnieuw (van 3,3% naar 2,4%)
  • In een aantal gemeenten nam het aantal echter toe. Vooral in de gemeenten Hattem, Elburg en Oost-Gelre was sprake van een toename.
  • Er zijn op dit moment drie clusters in de regio. Het betreft een basisschool, een vakantiereis naar Spanje en een pluimveebedrijf.
  • Afgelopen week is het bericht gekomen dat de Delta variant in onze regio is gedetecteerd, o.a. na een vakantie in Spanje.
  • Inmiddels is ca. 48% van de inwoners uit de regio NOG (tenminste 1x) gevaccineerd door de GGD. (mensen die elders zijn gevaccineerd, bijvoorbeeld door de huisarts of de instelling waar ze wonen, zijn niet meegenomen).

De besmettingscijfers dalen, maar de oprukkende Delta variant is de reden voor verhoogde waakzaamheid. Er zijn inmiddels veel mensen gevaccineerd, maar er zijn ook nog veel ongevaccineerden, kinderen, jongeren en weigeraars. Het vaccineren van jongeren tussen twaalf en zeventien jaar kan een dam opwerpen. De Gezondheidsraad heeft vandaag (29-6) een positief advies gegeven, om jongeren tussen 12 en 17 jaar, die dat zelf willen, te laten vaccineren. Het kabinet zal beslissen of zij dit advies overnemen. De GGD maakt inmiddels een begin met het vaccineren van kwetsbare jongeren.

Bekijk hier de hele situatieschets.