Situatieschets COVID-19 in de regio 10 t/m 16 mei

Situatieschets COVID-19 in de regio 10 t/m 16 mei
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
18-05-2021

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten en het aantal besmettingen in de care-sector weergegeven.

Belangrijke punten van de periode 10 t/m 16 mei:

   • Afgelopen week registreerde GGD NOG 1.501 nieuwe besmettingen. Dit zijn er 24% minder dan een week eerder. We zien ook een flinke daling in het aantal mensen dat zich heeft laten testen (-19%) en een toenemend aantal mensen dat gevaccineerd is.
   • De daling in het aantal tests lijkt deels verklaard te worden door het Hemelvaartsweekend. Ook het gebruik van zelftesten kan een reden zijn waarom het aantal bezoekers in de GGD-teststraten afneemt. Tot slot zal ook de toenemende vaccinatiegraad ervoor zorgen dat steeds minder mensen ziek worden en zich laten testen.
   • Het percentage positieve tests is in de afgelopen week gedaald: van 12,9% naar 11,5%. Een dalende trend in het percentage positieve tests geldt als indicator voor afname van de virusverspreiding. 
   • Relatief (dus per 100.000) zien we de meeste besmettingen in de leeftijdsgroep van 19-29 jaar. De minste besmettingen zien we bij ouderen vanaf 60 jaar. Deze laatste groep is inmiddels voor een belangrijk deel gevaccineerd.
   • De meeste besmettingen zien we op dit moment in de gemeenten: Winterswijk, Putten, Montferland, Oude IJsselstreek en Hattem.
   • Het aantal geregistreerde nieuwe ziekenhuisopnames van inwoners uit de regio NOG was afgelopen week ongeveer even hoog als een week eerder. Sinds een aantal weken zien we echter we een licht dalende trend. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zit echter nog steeds op een zeer hoog niveau, ruim twee keer boven de hoogste signaalwaarde.
   • Er zijn bij de GGD op dit moment meer dan 100 clusters in beeld, de meeste bij bedrijven en zorginstellingen. Ook zijn er enkele clusters ontstaan na feestjes. Aandacht is met name voor een aantal clusters bij bedrijven in de vleesverwerkende sector. 
   • Het aantal vaccinaties dat door GGD NOG is toegediend lag in de afgelopen week lag met ruim 34.000 iets hoger dan een week eerder. Vrijdag 14 mei heeft GGD NOG de 250.000ste prik gezet.
   • 31% van de inwoners uit de regio NOG van 18 jaar of ouder is inmiddels (tenminste 1x) gevaccineerd door de GGD. Maar liefs 90% van de 70-79-jarigen in de regio is door de GGD gevaccineerd.

Bekijk hier de hele situatieschets.