Schoolreisjes en schoolkampen worden afgeraden

Schoolreisjes en schoolkampen worden afgeraden
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
15-04-2021

Groepsactiviteiten op scholen zoals schoolreisjes, schoolkampen, vieringen, excursies en musicals worden op dit moment sterk afgeraden vanwege de nog hoge aantallen corona besmettingen. 

Recent zijn de basisscholen weer open gegaan, maar vanwege de nog hoge aantallen besmettingen zijn aanvullende maatregelen genomen om contacten en het verspreidingsrisico te beperken. Het uitgangspunt hierbij is dat er op school alleen onderwijs plaatsvindt. Andere activiteiten, waarbij niet noodzakelijke contacten kunnen ontstaan, worden zoveel mogelijk worden beperkt.

Daarnaast is het belangrijk dat er zo min mogelijk reisbewegingen plaatsvinden en dat ook contacten tussen leerlingen onderling en personeel zoveel mogelijk worden beperkt. In dit kader is niet verstandig schoolkampen en schoolreizen doorgang te laten vinden.

Digitale excursies 
Activiteiten zoals vieringen en musicals vinden in het eigen cohort, of op afstand (digitaal) plaats, dus niet op school. Schoolreisjes, schoolkampen en excursies worden afgeraden, tenzij deze ook op afstand (digitaal) kunnen plaatsvinden (denk bijvoorbeeld aan een online museumbezoek). Mochten de omstandigheden de komende periode verbeteren dan kan hierover opnieuw een afweging worden gemaakt.