Ruim 2,3 miljoen kwetsbaren herhaalprik tegen corona

Ruim 2,3 miljoen kwetsbaren herhaalprik tegen corona
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
25-02-2022

Vanaf volgende week mogen ruim 2,3 miljoen kwetsbare mensen een herhaalprik halen tegen het coronavirus. De herhaalprik beschermt deze mensen nog eens extra na hun booster. Zeker nu de samenleving steeds verder opengaat. Het gaat om mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige afweerstoornis.

Start vaccinaties: 70 jaar en ouder

De grootste groep bestaat uit de 2,1 miljoen mensen van 70 jaar en ouder. Zij ontvangen vanaf 26 februari 2022 een brief van het RIVM met de uitnodiging. Daarin staat de website en het landelijke telefoonnummer van GGD GHOR Nederland vermeld om een vaccinatieafspraak te maken. De herhaalprik tegen corona mag pas vanaf 3 maanden na de boostervaccinatie gezet worden. Daarom starten we met vaccineren vanaf vrijdag 4 maart.

  • Komt uw partner ook in aanmerking voor een vaccinatie? Dan probeert GGD GHOR Nederland daarbij te helpen. Maak in dat geval de afspraak telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen.
  • Woont u in een zorginstelling? Dan krijgt u een vaccinatie van ons of van de eigen medische dienst. U hoeft zelf geen afspraak te maken.

Start vaccinaties: volwassenen met syndroom van Down

De ongeveer 15.000 volwassenen met syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij kunnen voor hun prik terecht bij de GGD of krijgen de vaccinatie in hun instelling. Zodra zij aan de beurt zijn voor de herhaalprik, dan krijgen zij hiervoor een uitnodiging. Ook voor hen geldt dat er minimaal 3 maanden tussen de boostervaccinatie en de herhaalprik moet zitten.

Start vaccinaties: volwassenen met een ernstige immuunstoornis

Er zijn ongeveer 133.000 mensen met een ernstige immuunstoornis. Zij hebben in oktober 2021 van hun medisch specialist een uitnodiging gekregen voor een derde prik als onderdeel van hun basisserie. En krijgen de uitnodiging voor de herhaalprik als minimaal 3 maanden geleden hun laatste vaccinatie is gezet.

Corona gehad?

Heeft u kortgeleden corona gehad? Ook dan kunt u pas minimaal 3 maanden na de besmetting een herhaalprik halen.

Afspraak verzetten of annuleren

Het kan altijd gebeuren dat u toch niet kunt komen op een afspraak. Vanaf 9 maart kunnen gemaakte afspraken online verzet of geannuleerd worden. Dit mag uiteraard ook telefonisch. Het telefoonnummer en de website waarop afspraken geannuleerd of verzet kunnen worden, vindt u in de uitnodigingsbrief.

Meer informatie