Projectcoördinator Functioneel Applicatiebeheer Wendy: “Ik geniet van elke werkdag”

Projectcoördinator Functioneel Applicatiebeheer Wendy:  “Ik geniet van elke werkdag”
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
02-10-2021

Er zijn tijdens de coronacrisis een hoop mensen bij GGD Noord- en Oost-Gelderland aan de slag gegaan die hiervoor heel ander werk deden. Zo ook Wendy: “Ik werkte in de autolease-business, waar ik 4 accounts beheerde met 200 tot 1.000 auto’s per account. In 2020 had ik op persoonlijk vlak een transformatie ingezet: ik had een maagverkleining ondergaan en besloot om te kiezen voor mezelf, om te gaan doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar ik goed in ben.”

“Ik ben een mensen-mens en besloot dat ik de zorg in wilde en startte met de opleiding HBO Verpleegkunde. Het was heel lastig om in coronatijd op afstand te studeren en toen ik een vacature zag voor coördinator van de teststraat bij de GGD heb ik daarop gesolliciteerd. In september 2020 begon ik. Ik vond het belangrijk dat mensen die getest werden, een goede ervaring hadden en dat de mensen die er werken een goeie werkdag hebben. Dat was het begin van mijn reis bij de GGD.

Sinds april 2021 ben ik Projectcoördinator Functioneel Applicatiebeheer. We zorgen ervoor dat applicaties goed werken en dat alle medewerkers de juiste instructies krijgen. Als je in het ene veld iets invult, mag dat niet in strijd zijn met de informatie in een ander veld. Als er in het ene systeem een geboortedatum niet of niet goed ingevuld is, herkent het andere systeem de informatie niet, waardoor bijvoorbeeld een QR-code niet opgehaald kan worden. Wij zijn ervoor om te zorgen dat het binnen de systemen van de GGD goed gaat. Burgers willen graag zo snel mogelijk een oplossing, medewerkers willen zo snel mogelijk hulp bieden en wij zijn daarin een belangrijke schakel. Ik werk met een fantastisch team voor alle pijlers van de GGD op het gebied van corona: van vaccineren, testen, bron- en contactonderzoek tot infectieziekte bestrijding, administratie en telefonie.

Ik voel de urgentie, corona is dagelijks in het nieuws en we werken er continu hard aan om mensen goed te informeren en om ervoor te zorgen dat alle processen goed verlopen. Het is mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen in zo’n grote pandemie en ik geniet van de verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat ik hier krijg. Ondanks dat het heel hectisch en druk is, ervaar ik geen stress, ik kijk altijd terug op een fijne werkdag. Deze periode zal me de rest van mijn leven bijblijven.

Dat komt ook doordat ik het afgelopen jaar een bijzondere reis gemaakt heb, op het werk én op persoonlijk vlak. Het is nu allemaal in balans. Ik ben nu 53 kilo afgevallen en ik doe waar ik blij van word. Ik heb 5 kinderen van 9 – 19 jaar en bij ons thuis is de belangrijkste regel: er is altijd tijd voor een knuffel, die zijn gratis en voor niks en overal goed voor! Mijn jongste schoof pas een briefje onder de deur door waar op stond: als ik later groot ben wil ik ook bij de GGD werken. Dat is toch mooi?”