Nederland gaat verder open: belangrijke zaken op een rij

Nederland gaat verder open: belangrijke zaken op een rij
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
23-09-2021

Vanaf zaterdag 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit.  Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Het coronatoegangsbewijs gaat een grote rol spelen bij de versoepelingen. Wees voorbereid op de aankomende maatregelen. Hieronder staan wat belangrijke zaken op een rijtje.

Testen bij klachten

Ben je gevaccineerd? Het is dan nog steeds belangrijk je te laten testen bij de GGD als je bovenstaande klachten hebt. Lees hier verder over testen.

Gebruik geen zelftest bij coronagerelateerde klachten, daar zijn zelftesten niet voor bedoeld. Zelftesten kan je alleen 
preventief gebruiken als je geen klachten hebt. Bijvoorbeeld wanneer je bij vrienden op bezoek gaat of terugkomt van een reis in het buitenland. Lees verder over zelftesten. 

Testen voor toegang en reizen

De GGD houdt zich uitsluitend bezig met risicogericht testen. Dit betekent dat wij alleen mensen testen die coronagerelateerde klachten hebben. Wij testen niet voor toegang tot evenementen of voor reizen. Kijk op www.wijsopreis.nl of je een test nodig hebt voor jouw reisbestemming. Testen voor toegang tot horeca en evenementen kan via www.testenvoortoegang.org

Vaccineren bij jou in de buurt

Ben jij al gevaccineerd tegen het coronavirus? Of heb je vragen over de vaccinatie? Bijvoorbeeld of je de prik mag krijgen met jouw specifieke medicatie of ziekte? Wij zijn bezig met onze vaccinatietour door de regio. We komen waarschijnlijk ook bij jou in de buurt langs. Je kan hier al je vragen stellen aan een arts en je laten vaccineren als je dit wilt. Bekijk hier onze vaccinatietour. 

Ook hanteren wij nog steeds een vrije inloop op onze vaste vaccinatielocaties. Let op: een mondkapje en 1,5 meter afstand blijven hier verplicht. 

QR-code van de CoronaCheck-app

Om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en kunst en cultuur (zoals bioscopen en theaters) heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Het coronatoegangsbewijs krijg je als je volledig bent gevaccineerd tegen corona, recent van corona bent hersteld of negatief bent getest op corona. 

Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. We hebben dit overzicht gemaakt met de meestgestelde vragen over deze app en waar je terecht kunt met vragen. De officiële website van de CoronaCheck-app is www.coronacheck.nl.