Monkeypox in Nederland
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
23-05-2022

Monkeypox (apenpokken) is een virusinfectie die vooral in West- en Midden-Afrika voorkomt. In Nederland is vrijdagmiddag 20 mei de eerste patiënt met monkeypox bevestigd. Een toename van het aantal besmette mensen in Europa wordt verwacht.

Soms komt een reiziger uit West- en Midden-Afrika naar Europa met de ziekte Monkeypox. In mei 2022 zijn er meerdere gevallen van deze ziekte in Europa gemeld, die niet recent uit Afrika kwamen. Er wordt uitgezocht hoe deze mensen besmet zijn geraakt.

Klachten

De klachten van een besmetting met Monkeypox lijken op een besmetting met pokken. Maar Monkeypox verloopt in het algemeen veel milder. 

Ben je ooit gevaccineerd tegen pokken?

Op dit moment is nog niet duidelijk in hoeverre de pokkenvaccinatie bescherming biedt tegen de Monkeypox. Als je in het verleden een pokkenvaccinatie hebt gekregen en je komt in aanmerking voor Monkeypox vaccinatie volstaat één prik. 

Meer weten over Monkeypox?

Voor vragen over monkeypox kun je bellen naar het informatienummer 088-7674020, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Of kijk op: www.rivm.nl/monkeypox-apenpokken