Mensen geboren in of voor 1954: maak online uw vaccinatieafspraak!

Mensen geboren in of voor 1954: maak online uw vaccinatieafspraak!
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
20-04-2021

Om versneld afspraken te kunnen maken wordt nu de mogelijkheid geboden voor mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1954 om online een afspraak in te plannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De groep die hierbij is uitgenodigd bestaat uit ruim 400.000 personen. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer. De GGD heeft inmiddels ruim honderd locaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

Inmiddels zijn door de GGD’en 2,6 miljoen vaccinaties verricht. Omdat de komende weken steeds meer vaccin beschikbaar komt, wordt het vaccinatietempo verder verhoogd. Om ervoor te zorgen dat het maken van de honderdduizenden afspraken per week snel en soepel verlopen, is het maken van online afspraken onontbeerlijk. Daarom wordt deze mogelijkheid nu geboden aan iedereen die in of voor 1954 is geboren. Het is belangrijk dat de mensen uit dit geboortejaar, die zich willen laten vaccineren, zo snel mogelijk online een afspraak inplannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Daarbij moet gebruik gemaakt worden van DigiD.

Mensen geboren in 1953 en 1954 ontvangen vanaf deze week ook per post een uitnodiging. Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als je later dan 1954 bent geboren. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1954 zijn geboren worden afgezegd. Dagelijks worden afspraken gefilterd op geboortejaar. Mensen krijgen bericht van annulering van de afspraak.

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.