Mensen geboren in 1940 zijn uitgenodigd voor corona boostervaccinatie

Mensen geboren in 1940 zijn uitgenodigd voor corona boostervaccinatie
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
01-12-2021

Mensen geboren in 1940 kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Voor het maken van een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Wie liever een telefonische afspraak maakt, moet wel eerst de brief afwachten.  

GGD GHOR Nederland roept mensen op zoveel mogelijk een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden. Ook de bibliotheek kan hulp bieden.

Voorwaarden booster
De boostervaccinatie kan gehaald worden 6 maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na deze laatste vaccinatie alsnog positief getest is op corona, moet 6 maanden wachten vanaf het moment waarop hij of zij corona heeft gehad. Eerder kan de afspraak niet ingepland worden. In de CoronaCheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum controleren.

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis.

MRNA-vaccins
Voor de booster worden mRNA-vaccins ingezet (Moderna of BioNTech/Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid.

Bekijk hier alle informatie over de boostervaccinatie