Mensen geboren in 1939 of eerder kunnen nu een afspraak maken voor boostervaccinatie

Mensen geboren in 1939 of eerder kunnen nu een afspraak maken voor boostervaccinatie
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
26-11-2021

Mensen die zijn geboren in 1939 of eerder kunnen nu een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten. Bent u geboren in 1939 of eerder en wilt u alvast een afspraak maken voordat u de brief van het RIVM ontvangen heeft? Dat kan nu, online of telefonisch.

Bij voorkeur online inplannen

  • GGD GHOR Nederland heeft het op dit moment erg druk aan de telefoon. U helpt ons enorm door online een afspraak te maken via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dat kan 24 uur per dag. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. Vindt u dit zelf lastig om te doen? Misschien kan iemand uit uw omgeving u hierbij helpen.
  • Maakt u liever telefonisch een afspraak?  Bel dan het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer. Het telefoonnummer is 0800-7070. Deze telefoonlijnen zijn iedere dag open tussen 08.00 en 20.00 uur. Zoals eerder aangegeven kan het druk zijn. Hou dus rekening met mogelijke wachttijden.

Let op

  • U kunt kunt de boostervaccinatie pas halen vanaf 6 maanden na uw laatste coronavaccinatie en óf 6 maanden na uw laatste besmetting met covid-19.
  • Krijgt u ook een griepprik? Dan moet er minimaal 2 weken zitten tussen de griepprik en de boostervaccinatie.

Partner mee?
Als uw partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, probeert GGD GHOR Nederland daarbij te helpen. Maak de afspraak in dat geval telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen. Uw partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor uw partner geldt, net als voor uzelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie tenminste een half jaar geleden moet zijn. Ook na een positieve testuitslag bij één van de GGD’en moet u een half jaar wachten met een boostervaccinatie.

Jongere leeftijdsgroepen

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als u niet in de leeftijdsgroep valt (geboren in 1939 of eerder). GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Als u ongeldig een afspraak maakt, krijgt u vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of u komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Meer informatie over boostervaccin

Wilt u meer weten over de boostervaccinaties? Kijk op de website van het RIVM of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland.