Mazelen in New York
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
19-04-2019

In New York is door de gezondheidsautoriteit een verplichte vaccinatie ingesteld voor inwoners van vier postcodegebieden in Brooklyn, New York. De verplichting geldt niet voor reizigers. Het is wel raadzaam het RVP voor BMR op orde te hebben.

De burgemeester van New York heeft de medische noodtoestand uitgeroepen vanwege een nieuwe uitbraak van de mazelen. Daardoor geldt nu een vaccinatieplicht voor iedereen in de wijk Brooklyn. Bekijk hier om welke postcodegebieden het gaat.

Reizigers naar New York
Voor reizigers die naar New York gaan is het van belang dat ze conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij familie of vrienden thuis of bij veelvuldig reizen met openbaar vervoer) kan voor volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 BMR-vaccinatie worden overwogen.

Kinderen
Bij kinderen tussen 6 en 14 maanden kan een vervroegde vaccinatie worden overwogen. Wanneer de BMR-vaccinatie voor de eerste verjaardag wordt gegeven moet deze op 14 maanden herhaald worden.

Vragen
Heb je vragen? Bel dan met onze afdeling infectieziekten: 088 - 44 33 355.