Locatiecoördinator Ben vertelt: 3 taarten voor de mensen van de vaccinatielocatie

Locatiecoördinator Ben vertelt: 3 taarten voor de mensen van de vaccinatielocatie
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
10-07-2021

“Het is zondag en de morgenshift loopt ten einde. De deuren van de hal staan wagenwijd open en de ventilatoren doen hun best om de warmte buiten te houden. Eén van de medewerkers is druk met het invullen van gele boekjes en één voor één komen de medewerkers van de middagshift binnen. Dan zie ik iemand in de deuropening verschijnen met dozen in zijn handen. “Wie is hier de coördinator?” vraagt hij. Ik kijk hem aan en zeg: “Dat ben ik. Kan ik u ergens mee helpen?” “Hier,” zegt hij, “deze zijn voor jullie. Ik ben zo blij dat ik mijn vaccinaties heb gehad en wil jullie een groot compliment maken voor de vriendelijke ontvangst, jullie professionaliteit en hoe jullie je werk doen.” Hij voegt eraan toe: “Ik ben geweldig goed door Jannet gevaccineerd. Als dank heb ik voor jullie drie taarten.” Ik heb meneer vriendelijk bedankt en gezegd dat dit echt niet nodig was, maar dat we het gebaar wel heel erg waarderen en van de taarten zullen genieten. Dit is zo maar een voorbeeld en ik kan er nog veel meer noemen. Uit elk voorbeeld blijkt dat heel veel mensen ons werk enorm waarderen en hier op de een of andere manier graag uiting aan willen geven. Dit keer waren het taarten, soms is het een gedicht en dan weer een grote doos Merci. En soms zijn het een paar tranen in de ogen.

Ik heb bijna 46 jaar bij de Nederlandse douane gewerkt, waarvan de laatste 33 jaar in managementfuncties in binnen- en buitenland. In de vier maanden die ik nu op locatie Lichtenvoorde werk, heb ik meer waardering ondervonden dan in de laatste jaren van mijn ambtelijke loopbaan. De motivatie en professionaliteit van mijn collega’s bij de GGD straalt er werkelijk van af. Natuurlijk zijn beide banen niet met elkaar te vergelijken, maar van meet af aan voelde ik me thuis bij de GGD en op deze locatie.

Toen ik door Randstad werd benaderd om voor de GGD te komen werken hoefde ik daar geen moment over na te denken. Ik was al een jaar met pensioen en kon me hier maatschappelijk nuttiger maken dan door thuis te zitten. Ik zou 3 tot 4 dagen per week als administratief medewerker gaan werken. In die functie doe je de administratieve afhandeling van de vaccinaties op de locatie. Nog voordat ik begon, werd mij gevraagd of ik de rol van coördinator op me wilde nemen. Die 3 of 4 dagen is fulltime geworden en ik heb daar geen enkele moeite mee. Hoe dat komt? Door de bezoekers en het geweldige team waar ik mee mag samenwerken, voelt het voor mij niet als werk. Ze verdienen allemaal echt een groot compliment.

Op 8 maart gingen we van start op deze locatie en elke dag zag ik het team groeien. Natuurlijk moesten we aan elkaar wennen, leren omgaan met de protocollen, de steeds weer wijzigende regels en de soms tegenstrijdige berichten, maar steeds stonden klantgerichtheid, professionaliteit en samenwerken voorop. In het begin waren we blij met tweehonderd bezoekers per dag en we verlangden naar de vierhonderd. Toen we er achthonderd per dag hadden, gingen de schouders weer iets naar beneden, want we wilden naar de duizend! En toen we op duizend bezoekers per dag zaten, ging figuurlijk de vlag uit. We zitten nu weer op lagere aantallen en het vaccinatieprogramma komt nu in een andere fase. De sluiting van de locatie eind augustus roept weemoed op. Velen nemen nu al een beetje afscheid en je merkt dat het bij een groot deel van de medewerkers wel iets doet. Dat laat zien dat wij in al die maanden van eenlingen zijn samengesmeed tot een hechte groep. Dit geldt ook voor de stagiaires van het Graafschap College, ook zij zijn onderdeel van de locatie, maar ook de beveiliging, verkeersregelaars en de EHBO mag ik niet vergeten. Alleen samen maken we het verschil!”