“Kiek dan, da’s de wetholder!” Elvira Schepers over prikker zijn bij de GGD

“Kiek dan, da’s de wetholder!”  Elvira Schepers over prikker zijn bij de GGD
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
03-07-2021

“Als wethouder zit ik in het algemeen bestuur van de GGD. Ik heb meteen gezegd: waar ik een bijdrage kan leveren, wil ik dat doen. Ik sta nu middenin de uitvoering en voel me als een vis in het water. Dit is het werk dat ik altijd deed en ik vind het ontzettend leuk om zo mijn steentje bij te dragen.

Ik heb veertien jaar als verpleegkundige in het ziekenhuis gewerkt en daarna als wijkverpleegkundige. Ik was altijd al politiek actief. Naast mijn werk was ik raadslid in Winterswijk en sinds begin dit jaar ben ik wethouder. Mijn portefeuilles zorg, gezondheid, jeugd, onderwijs en sport zijn me op het lijf geschreven.

Prikken verleer je niet. Dat is geen kunst. Maar voordat ik als vrijwilliger mocht beginnen, moest ik via e-learning het bereidingsprotocol van de vaccins leren en hoe het vaccin werkt, waardoor je als prikker de meeste vragen die mensen je stellen kan beantwoorden. Ik werk meestal in de vaccinatielocatie in Borculo. Daar kom ik vaak bekenden tegen. ‘Kiek dan da’s de wetholder!’, hoorde ik vorige week iemand zeggen. Ik heb ook oud-collega’s geprikt waar ik mee in het ziekenhuis heb gewerkt, die ook verrast zijn om mij hier te zien.

Het meest bijzondere vind ik nog steeds dat mensen die zich laten vaccineren zo blij zijn. Iedereen heeft echt de behoefte om weer terug te gaan naar normaal en het gevoel dat vaccineren daaraan bijdraagt overheerst. Ouderen kijken ernaar uit dat ze weer meer contacten kunnen hebben met familie en vrienden. Toch zijn vooral de jongeren heel blij met hun vaccinatie. Corona heeft meer effect op het sociale leven van jongeren. Werk, studie, uitgaan, alles viel weg of moest vanuit huis. Ze willen weer uitgaan, gewoon weer samen naar de kroeg. Ik wil wel tegen iedereen die nog niet gevaccineerd is zeggen: laat je vaccineren! Des te eerder kunnen we weer los!

Naast mijn werk draai ik in de weekenden diensten van zes uur als prikker in de vaccinatiestraat. Ik krijg hier niet voor betaald, dat heb ik geweigerd. We willen met z’n allen uit deze crisis komen en dit is de bijdrage die ik daaraan kan leveren. Ik werk met veel verschillende mensen samen en ik zie bij iedereen dezelfde gedrevenheid. Mensen die gepensioneerd zijn of parttime werkten en nu fulltime de handen uit de mouwen steken, inclusief weekenddiensten. Iedereen is zo gemotiveerd, dat vind ik echt top!”