In oktober stoppen duizenden mensen met roken, doe jij ook mee?

In oktober stoppen duizenden mensen met roken, doe jij ook mee?
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
02-09-2021

Rook jij, maar wil je graag stoppen? Doe dan op 1 oktober mee aan Stoptober. Stoptober geeft je namelijk op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat je blijvend stopt wel 5x groter.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Als je meedoet aan Stoptober kun je gebruik maken van de gratis Stoptober app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid en vind je tips. Ook heeft de app een groepsfunctie, zodat je steun kan krijgen van bijvoorbeeld je vriendengroep, voetbalteam, je buren of van je collega’s. Ook via social media (FacebookTwitterInstagram) kun je ervaringen met andere stoppers delen.

Stoptoberhuis

Ieder jaar organiseert Stoptober het ‘Stoptoberhuis’. De eerste 5 dagen van oktober sluiten 25 stoppers zich vrijwillig dag en nacht in dit huis in Vinkeveen op. In het Stoptoberhuis krijgen deze stoppers deskundige begeleiding bij het stoppen met roken. Je kunt de stoppers volgen via stoptober.tv.

Meedoen aan Stoptober

Wil je meedoen? Schrijf je dan vanaf 2 september in via stoptober.nl. De Stoptober-app kun je vanaf 28 september downloaden. De niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Extra ondersteuning

Kun je wel wat extra ondersteuning of begeleiding gebruiken bij het stoppen met roken? De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een stoppen met roken cursus vanuit de basisverzekering. De begeleiding, maar ook hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters) zijn dan helemaal gratis. Check bij jouw verzekeraar hoe het geregeld is, kijk op www.ikstopnu.nl of neem contact op met je huisarts voor meer info.

Stoptober voor bedrijven

Stoptober heeft ook een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Zij kunnen via de bedrijvenpagina promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen. Wil jouw bedrijf advies op maat? Neem dan contact op met de Gezonde Werkvloer adviseur.