Hoe help jij je puber de zomer door zonder drank en tabak?

Hoe help jij je puber de zomer door zonder drank en tabak?
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
25-06-2019

De zomer is voor veel pubers een prachtige tijd. Feestjes, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Maar… verleidingen liggen overal op de loer. Dat maakt het voor veel ouders ook een spannende tijd. Hoe gaat jouw kind met drank, drugs en tabak om als jij er niet bij bent? En wat kun je doen om jouw kind hierbij te helpen?

Waarom is de afspraak ‘NIX 18’ zo belangrijk?

De hersenen van kinderen zijn extra kwetsbaar voor alcohol en tabak. Hoe jonger je begint met drinken, hoe groter de kans dat je op latere leeftijd verslavingsproblemen krijgt. En zowel drinken als roken vergroten de kans op allerlei vormen van kanker. Daarnaast nemen door alcohol remmingen af, waardoor jongeren sneller over hun grenzen gaan. Ze krijgen dan eerder met agressie, geweld of seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken.

Tips

  • Spreek van tevoren af dat jouw kind tijdens het feest, festival of op vakantie geen alcohol drinkt en niet rookt. Uit onderzoek blijkt dat dit veel helpt. Kinderen nemen meer van je aan dan je denkt!
  • Blijf consequent en maak geen uitzonderingen. Dat voorkomt discussies als ‘de vorige keer mocht het wel, waarom mag het nu dan niet?’.
  • Beloon je kind als het zich aan de afspraak houdt.
  • Heeft je kind toch gedronken of gerookt? Bespreek dit dan op een rustig moment. Geef duidelijk aan dat jij niet wilt dat je kind alcohol drinkt en leg ook uit waarom je deze regel hebt. Kijk op http://www.nix18.nl/ voor meer tips, filmpjes en oefeningen.

Op naar een prachtige zomer…