Hier kan je je booster halen zonder afspraak

Hier kan je je booster halen zonder afspraak
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
11-01-2022

In Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen kunnen 18+'ers vanaf woensdag 12 januari zonder afspraak de boosterprik halen. Vanaf vrijdag 14 januari kun je ook in Harderwijk boosteren zonder afspraak. Voor een 1e of 2e vaccinatie kun je op al onze locaties zonder afspraak terecht.

“Steeds meer mensen hebben hun booster al gehaald”, zegt Anneloes Vos, projectleider Vaccineren. “Dat betekent dat er op steeds meer locaties ruimte is om te boosteren zonder afspraak. Als je al een afspraak hebt gemaakt die later is gepland of op een locatie verder weg, dan kun je ook gebruikmaken van de vrije inloop op een andere locatie of een ander tijdstip. Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie, zodat je afspraak uit het systeem gehaald kan worden. Wij hopen dat de vrije inloop de drempel verlaagt om de booster te halen.” Voor een booster op de vaccinatielocatie in Lichtenvoorde moet nog wel een afspraak gemaakt worden. GGD Noord- en Oost-Gelderland hoopt ook daar binnen twee weken de booster zonder afspraak aan te kunnen bieden. Natuurlijk kun je ook nog steeds een afspraak maken voor een 1e, 2e of booster-vaccinatie. Mét een afspraak gaat het proces op de vaccinatielocatie soms net iets sneller, omdat je dan al geregistreerd bent.

Belangrijk om te weten:

  • Voor een boosterprik moet je 18 jaar of ouder zijn
  • Kom je zonder afspraak? Check dan altijd vooraf de actuele informatie en openingstijden op onze locatiepagina.
  • Had je al een afspraak gemaakt? Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie. Je afspraak wordt dan uit het systeem gehaald om fouten in de registratie te voorkomen.
  • Maak je liever een afspraak? Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.
  • Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen de boosterprik en de laatste (basis)vaccinatie óf een doorgemaakte coronabesmetting.
  • Je kunt de boostervaccinatie twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik halen.

Update 17-01-2022: Inmiddels is het op alle vaccinatielocaties mogelijk om zonder afspraak een boosterprik te halen.