GGD-werkzaamheden tijdens de coronacrisis

GGD-werkzaamheden tijdens de coronacrisis
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
17-04-2020

In dit overzicht vind je de belangrijkste taken die de GGD ook gedurende de coronacrisis blijft uitvoeren. De uitvoering is voor een groot deel afhankelijk van de ruimte die de landelijke maatregelen in de bestrijding van het coronavirus bieden. Wat noodzakelijk is voor de volksgezondheid blijven we doen. In dit nieuwsbericht lees je per taak wat je van ons kunt verwachten. BELANGRIJK: heb je klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts? Kom dan niet naar je afspraak en neem telefonisch contact met ons op.


Jeugdgezondheidszorg
Wij blijven bereikbaar voor dringende situaties waarbij de veiligheid van kinderen in gevaar is. Ook blijven wij voor zover mogelijk werken aan de doorontwikkeling van de Jeugdgezondheidszorg. De vaccinaties tegen Meningokokken voor 14-jarigen zullen wij voor 1 juli 2020 afronden. Klik hier voor meer informatie over de Meningokokken-vaccinatie.

Seksuele Gezondheid
Het spreekuur Seksuele Gezondheid doen we zoveel mogelijk telefonisch. Het klachtenspreekuur gaat vooralsnog door. In het kader van Nu Niet Zwanger voeren wij alleen huisbezoeken uit in situaties waarbij dit niet anders kan.

Reizigersspreekuren
Alleen personen die komen voor bedrijfsvaccinaties of personen die rabiësvaccinaties krijgen, kunnen een afspraak maken. Ook voor dringende (reizigers)vragen over dit onderwerp kan een afspraak worden gemaakt.

Tuberculosebestrijding
Noodzakelijke screenings gaan door, evenals de bron- en contactopsporing. Het team Tuberculosebestrijding blijft in ieder geval telefonisch bereikbaar. Ook de spreekuren van artsen en verpleegkundigen gaan door.

Actuele informatie over het coronavirus is te vinden op onze speciale corona-pagina.