GGD start vaccinatie 90-plus

GGD start vaccinatie 90-plus
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
25-01-2021

De GGD start komende dinsdag met de vaccinatie van de eerste mobiele, thuiswonende 90-plussers. Door de wijziging in de vaccinatiestrategie van minister De Jonge, kunnen GGD’en eerder starten met het vaccineren van deze groep. Daarnaast start de GGD komende woensdag met het geven van de tweede vaccinatie aan zorgpersoneel. Drie weken geleden kregen zij hun eerste prik.

De door de huisarts aangemerkte thuiswonende 90-plussers die mobiel genoeg zijn om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken, ontvangen vanaf dinsdag 26 januari een uitnodiging van hun eigen huisarts. Vanaf dinsdag kunnen deze mobiele ouderen een afspraak maken met de GGD voor een vaccinatie. Thuiswonende ouderen in de leeftijd tussen 85 en 90 jaar krijgen vanaf het einde van de week een uitnodiging voor vaccinatie bij de GGD via het RIVM. Het uitnodigen van deze groep van circa 220.000 mensen gebeurt gefaseerd, dit in samenhang met levering van vaccins.  De huisartsen beslissen welke patiënten mobiel genoeg zijn om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken. De mensen die niet voldoende mobiel zijn worden zodra dat mogelijk is door de huisartsen gevaccineerd.

Bij het zetten van de vaccinatie wordt er iets meer tijd gepland per vaccinatie dan nu bij het zorgpersoneel. Hierbij wordt uitgegaan van het efficiënt gebruiken van alle vaccins. Uitgenodigde mensen mogen indien gewenst een begeleider meenemen naar de vaccinatie.

Doordat nu steeds meer vaccin ter beschikking komt en de vaccinatiestrategie is aangepast, speelt de GGD in op groei van het aantal vaccinaties in de komende periode. Naar verwachting kan de GGD in de loop van februari 200.000 vaccinaties per week gaan verrichten. De komende maanden zal het aantal vaccinacties oplopen tot vele honderdduizenden per week. De GGD NOG bereidt zich hier op voor, onder andere door het aantal vaccinatielocaties uit te breiden.

Bekijk hier meer informatie over het vaccinatieproces.