GGD Noord- en Oost-Gelderland werkt samen met Christelijke Hogeschool Ede voor SLIMMER

GGD Noord- en Oost-Gelderland werkt samen met Christelijke Hogeschool Ede voor SLIMMER
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
13-07-2021

Dinsdag 6 juli 2021 hebben de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en GGD Noord- en Oost-Gelderland een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de GGD leefstijlinterventie SLIMMER als post-hbo opleiding Leefstijlcoach aan te bieden.

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie van de GGD en heeft als hoofddoel de duurzame verbetering van de leefstijl van volwassenen met overgewicht. Door deze samenwerking worden cursisten van de post-hbo opleiding Leefstijlcoach van de CHE opgeleid als geaccrediteerde leefstijlcoach en ontvangen zij een licentie om te werken met de gecombineerde leefstijlinterventie SLIMMER. Dit kan het SLIMMER programma aanbieden aan cliënten die willen werken aan een gezonde leefstijl. Deze licentie is twee jaar geldig.

Aandacht voor leefstijl
Aandacht voor leefstijl is actueler dan ooit. De afgelopen periode waarin corona en alle bijbehorende maatregelen een grote rol spelen in ons dagelijks leven, zijn mensen bewuster van de invloed van leefstijl op hun gezondheid. SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Tijdens een programma van twee jaar worden deelnemers begeleid in de verbetering van hun leefstijl.

Versterking van kenniscirculatie
De samenwerking tussen de CHE en GGD Noord- en Oost Gelderland is het versterken van het kennisnetwerk van het lectoraat Zorg voor voeding en gezondheid. Deze samenwerking versterkt de kenniscirculatie om de verschillende thema's rondom leefstijl en borgt – over en weer- een krachtenbundeling van kwaliteit en inhoud rondom het bevorderen van positieve gezondheid. Dit alles met als doel cursisten optimaal te rusten voor hun werk als hbo leefstijlcoach, ten dienste van de cliënt. Josien ter Beek, Projectleider SLIMMER Programma: "We kijken uit naar de wederzijdse uitwisseling en kennisdeling. Dit zal het programma zelf en de uitvoering door de nieuwe leefstijlcoaches versterken."