GGD NOG test alleen nog op afspraak

GGD NOG test alleen nog op afspraak
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
08-11-2021

Vanaf dinsdag 9 november kun je alleen nog met een afspraak voor testen terecht bij één van de testlocaties in regio Noord- en Oost-Gelderland. GGD Noord- en Oost-Gelderland stopt voorlopig met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’.

De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in de regio. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. Wanneer er alleen testen op afspraak gedaan worden, kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen en kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland. Om de testcapaciteit per dag optimaal te kunnen benutten, heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland besloten om het ‘testen zonder afspraak’ voorlopig stop te zetten.

GGD Noord- en Oost-Gelderland wil iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we de maximale capaciteit van de teststraten nodig en spreiding in het afnemen van de testen.

Mensen wordt nog steeds gevraagd zich te laten testen bij coronaklachten, om het virus er zo snel en goed mogelijk onder te krijgen. Dit geldt ook voor volledig gevaccineerde mensen. Testen kan op verschillende locaties in de buurt. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden. Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via coronatest.nl.