Gelderse GGD’en: Luchtkwaliteit is verbeterd, maar nog nergens gezonde lucht

Gelderse GGD’en: Luchtkwaliteit is verbeterd, maar nog nergens gezonde lucht
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
01-03-2022

De lucht in Gelderland is schoner dan een aantal jaren geleden. Toch woont niemand in Gelderland op een plek met gezonde lucht. Dat blijkt uit een onderzoek van de 3 GGD’en in Gelderland.


Luchtvervuiling in Gelderland zorgt nog steeds voor schade aan de gezondheid zoals voor hart- en vaatziekten en longaandoeningen. De GGD’en berekenden dat inwoners van Gelderland gemiddeld 11 maanden korter leven door de luchtvervuiling. Er zijn meer maatregelen nodig om de luchtvervuiling door houtstook en landbouw te verminderen, vinden de Gelderse GGD’en. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld meedoen aan het Schone Lucht Akkoord en samen afspraken maken. Maar ook bedrijven en Gelderlanders kunnen meewerken aan een gezondere lucht. 

De GGD roept iedereen op om zelf bij te dragen aan schone lucht: laat de open haard of vuurkorf uit en reis meer met de fiets en lopend in plaats van met de auto. Op de website www.ggdleefomgeving.nl/lucht/ vind je meer informatie over wat je zelf kunt doen voor een schone lucht op de website. Ook kun je je gemeente aansporen om mee te doen met het Schone Lucht Akkoord.


Lees het volledige rapport: luchtkwaliteit in Gelderland.