Fleur, projectcoördinator vaccineren: “Heel bijzonder dat er zoveel hechte teams zijn ontstaan”

Fleur, projectcoördinator vaccineren: “Heel bijzonder dat er zoveel hechte teams zijn ontstaan”
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
15-03-2022

Er zijn tijdens de coronacrisis een hoop mensen bij GGD Noord- en Oost-Gelderland aan de slag gegaan die hiervoor heel ander werk deden. Fleur deed een modeopleiding, begon in maart 2020 bij de GGD als Bron- en Contactonderzoeker (BCO) en is nu Projectcoördinator Vaccineren. Wat ze in haar opleiding leerde, past ze nu toe in haar werk bij de GGD.

“In mijn opleiding zat ik niet achter de naaimachine, wat veel mensen denken. Ik deed een commerciële modeopleiding en ik ontdekte dat ik vooral het communiceren, organiseren en regelen leuk vond. Na mijn opleiding werkte ik als junior accountmanager bij een interieurbouwer. Ik raakte mijn baan kwijt door corona en toen zag ik de oproep van de GGD voor bron- en contactonderzoekers. Dat heb ik bijna tien maanden gedaan en sinds januari 2021 werk ik als projectcoördinator Vaccineren. Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik in een omgeving als deze zou werken. Toen ik in maart 2020 als BCO’er aan de slag ging, dacht ik dat het tijdelijk was. Het heeft me positief verrast dat ik hier nog steeds ben en dat ik het nog steeds zo naar mijn zin heb.”

Achter de schermen van het vaccinatieproces

“Als projectcoördinator Vaccineren houd ik me bezig met het personele gedeelte: hoeveel afspraken worden er gemaakt, hoeveel personeel moet waar en wanneer ingezet worden. Ik schakel continu met Randstad en met onze locaties, ik bezoek locaties, beantwoord vragen van locatiecoördinatoren en ik word ingeschakeld als er iets niet lekker loopt met personeel of planning. Er gebeurt zoveel achter de schermen van het vaccinatieproces: de locaties die ingericht moeten worden, de mensen die opgeleid moeten worden, continu opschalen en weer afschalen. Ik kan volop communiceren, organiseren en regelen en dat is waar ik goed in ben.”

Hechte teams

“We zijn in januari 2021 snel gestart met vaccineren en snel opgeschaald. Er kwamen mensen met allerlei achtergronden, van alle leeftijden die zich in wilden zetten en we werken allemaal in tijdelijke functies. We doen het nu een jaar met elkaar en dat is best kort. Ik vind het heel bijzonder dat er in die korte tijd heel hechte teams zijn ontstaan. Met feestdagen worden er op de locaties leuke dingen georganiseerd. Collega’s zoeken elkaar ook buiten het werk op en organiseren, wanneer het kan, wandeltochten of boottochtjes. Toen we na de zomer afschaalden, gingen er locaties dicht en in december 2021 moesten we weer snel opschalen voor de boostercampagne. Veel mensen wilden graag terugkomen. Het voelde als een reünie.”

Samen doelen bereiken

“Toen we in 2021 begonnen met vaccineren was het heel mooi om te zien dat we mensen echt hielpen om een stukje vrijheid te krijgen. Eerst kwamen de oudere mensen, voor hen was het bijna een uitje. We hoorden vaak van mensen hoe blij ze waren dat ze hun kleinkinderen weer konden zien. Nu zijn we in een andere fase. Het is mooi dat iedereen die gevaccineerd is nu ook de booster kan krijgen. Om zoveel mensen samen te brengen en alles zo te organiseren dat we samen doelen bereiken, dat motiveert me.”