Veelgestelde vragen over data diefstal GGD

Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
29-01-2021

In de landelijke media is maandag 25 januari uitgebreid aandacht besteed aan de datadiefstal uit de IT-coronasystemen van de GGD. Om de corona-epidemie goed te bestrijden, is het vertrouwen van onze inwoners in de GGD natuurlijk uitermate belangrijk. Vanuit GGD GHOR wordt er momenteel alles aan gedaan om de daders op te sporen. En vooral ook om herhaling te voorkomen.

 

(Update van bericht op 25 januari)

RTL Nieuws kwam als eerste met een bericht over illegale handel in privégegevens van miljoenen Nederlanders uit de coronasystemen van de GGD. Ondertussen zijn twee GGD-medewerkers opgepakt.

Op de website van de GGD GHOR is onze reactie te vinden.

Ook is er een lijst met vragen en antwoorden over deze datadiefstal.

Speciaal nummer voor overige vragen

Wij begrijpen heel goed dat mensen van wie de gegevens in onze systemen zitten ongerust zijn en vragen hebben. Daarom hebben wij een speciaal telefoonnummer ingesteld waar zij terecht kunnen met vragen en zorgen die niet op bovenstaande pagina's worden beantwoord: 085-1308226. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Binnen GGD NOG kijken we altijd al goed naar het gebruik van systemen en het voorkomen van verkeerd gebruik. Privacy is een groot goed en ook wij willen dat goed beschermen.

Onze privacyverklaring, waar alle rechten van de verwerking van persoonsgegevens conform AVG in vermeld staan, is hier te vinden. Voor vragen/verzoeken, mail naar fg@ggdnog.nl