Coronavaccinatie voor jongeren algemene informatie

Coronavaccinatie voor jongeren  algemene informatie
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
20-07-2021

De Gezondheidsraad adviseert
Jongeren van 12-17 jaar kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus als zij dat willen. Dat staat in het advies van de Gezondheidsraad. Op de website van de Gezondheidsraad vind je het advies en lees je over de voor- en nadelen van vaccinatie.

Vaccineren vanaf begin juli
De overheid heeft het advies van de Gezondheidsraad overgenomen. Minister Hugo de Jonge heeft besloten dat jongeren die dat willen zich vanaf begin juli kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus. Meer hierover lees je op de website van de overheid.

Wanneer ben je aan de beurt?
Vanaf 6 juli ontvangen alle jongeren van 12 t/m 17 jaar een uitnodigingsbrief en kunnen een afspraak maken. Voor het begin van het nieuwe schooljaar kunnen alle jongeren een eerste prik ontvangen. Vaccinaties zijn gratis en niet verplicht. Ben je 16 of 17 jaar? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan beslis je samen met je ouders of verzorgers over vaccinatie. Ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Afspraak maken
Als je aan de beurt bent, maak je een afspraak voor je coronavaccinatie op een locatie van de GGD. Heb je een DigiD-code, dan kan je online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Je kan ook bellen voor een afspraak: 0800-7070. Op de website van de GGD Noord- en Oost-Gelderland vind je de vaccinatielocaties en informatie over coronavaccinaties.

Let op: 14 dagen tussen coronavaccinatie en andere vaccinaties

Ben je pas gevaccineerd, bijvoorbeeld tegen het HPV-virus of Meningokokken, of heb je hiervoor een afspraak? Plan je coronaprik 14 dagen vóór of ná deze vaccinatie.

Vragen stellen mag!
Misschien heb je nog allerlei vragen en wil je die graag aan iemand stellen die er verstand van heeft. Dat kan elke werkdag tussen 14:00-22:00 uur en in het weekend van 18:00-20:00 uur via de chatfunctie van JouwGGD.

Of volg het Junior Coronacollege op 12 juli
Zijn coronavaccins wel getest op de jeugd? Welke bijwerkingen krijgen jongeren? Wie bepaalt of een kind geprikt mag worden? Tijdens het ‘Junior coronacollege’ op 12 juli gavenTon de Boer (van de Universiteit Utrecht), Naomi van Steenbergen (filosoof) en Patricia Bruijning (kinderarts) antwoord op vragen van jongeren van 12 tot 17 jaar. Via het YouTubekanaal van het CBG kun je het Junior Coronacollege terugkijken. 

Bang voor de prik?
Je wilt je laten vaccineren, bijvoorbeeld tegen corona, maar je ziet op tegen de prik? Dan ben je niet de enige. Op www.ikhebprikangst.nl vind je oplossingen om meer grip te krijgen op je prikangst.