Corona, vaccineren, testen, reizen…. Lees hier waar je met je vragen terecht kunt

Corona, vaccineren, testen, reizen…. Lees hier waar je met je vragen terecht kunt
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
09-08-2021

De maanden juli en augustus staan in het teken van vakantie. Om het mogelijk te maken om binnen en buiten Europa te reizen heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de CoronaCheck-app ontwikkeld.

Wij krijgen veel vragen over de registraties en werking van deze app. Vragen die betrekking hebben op registraties van testen of vaccinaties bij een van de GGD’en kunnen we voor je beantwoorden. Er zijn echter ook veel vragen die wij niet kunnen beantwoorden. Wij begrijpen dat het lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Daarom zetten we graag op een rij waarvoor je bij de GGD terecht kunt én waar je terecht kunt met andere vragen.

Emoties
Onze helpdeskmedewerkers en medewerkers op onze locaties krijgen regelmatig te maken met boze, gefrustreerde en verdrietige reacties. Wij begrijpen de emoties als mensen lang in de wacht hebben gestaan om vervolgens te horen dat wij hen niet kunnen helpen. Wanneer boosheid echter doorslaat naar bedreiging, schelden of intimidatie, dan beëindigen onze medewerkers het gesprek. Als er sprake is van bedreiging dan doen wij aangifte bij de politie.

Vragen over reizen en vakantie, inreisverbod, kleurcodes en quarantaine na vakantie

Je kunt terecht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vragen over testen voor toegang

Testen voor toegang is een aparte organisatie (Stichting Open Nederland) waar je getest kan worden om naar een evenement te kunnen. Voor toegang tot een evenement kun je niet bij de GGD terecht.

 • Ga voor het maken van een afspraak naar www.testenvoortoegang.nl
 • Vragen over afspraken maken, afspraken omzetten of je uitslag: 088 – 777 08 09 (7  dagen per week, 08:00-20:00 uur)

Positief getest?

Ben je positief getest en is deze uitslag bij de GGD bekendgemaakt? Dan word je gebeld door de GGD voor een bron- en contactonderzoek. In dit gesprek bespreken we de casus en word je geïnformeerd over quarantaine en isolatie regels.

Vragen over de CoronaCheck-app

Technische ondersteuning CoronaCheck-app

Wanneer het niet lukt de app te downloaden of de app niet werkt dan kun je contact opnemen met de technische ondersteuning van de CoronaCheck-app.

 • Bel naar 0800 – 1421 (7 dagen per week, 08:00-20:00 uur)

Vragen over registraties van testen en vaccinaties gezet door GGD.

Lukt het niet om je testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs op te halen in de app omdat er iets in je gegevens niet goed geregistreerd staat?

 • Wanneer je gevaccineerd of getest bent bij de GGD dan kun je bellen naar 0800 – 5090 (7 dagen per week, 08:00-22:00 uur)
 • Let op: als je niet bij de GGD bent getest of gevaccineerd kunnen wij je helaas niet helpen. Neem contact op met de organisatie waar je gevaccineerd of getest bent.

Vragen over testen om op reis te kunnen

 • Alle informatie over het gratis testen om op reis te kunnen vind je op www.testenvoorjereis.nl.
 • Ook op deze website vind je veel antwoorden op vragen over het testen om op reis te gaan.

Vragen over coronamaatregelen en algemene coronaregels

Vragen over DigiD

Voor het aanvragen van een DigiD, een nieuw wachtwoord of storingen.

 • Bel naar 088 – 123 65 55 (7 dagen per week, 08:00 – 20:00 uur)

Let op: ernstige hinder door DDoS-aanvallen   

Als gevolg van enkele DDoS-aanvallen is het sinds dinsdag 20 juli herhaaldelijk niet mogelijk om met DigiD-gegevens in te loggen op GGD-websites. ​Gedurende een DDoS-aanval kun je problemen hebben om:

 • testuitslagen te bekijken;
 • afspraken te maken voor een coronatest of vaccinatie;
 • eerder gemaakte afspraken in te zien.

Als alternatief voor het doorgeven van testuitslagen belt GGD GHOR Nederland mensen op, die online hun uitslag nog niet hebben kunnen inzien, om ​hun negatieve testuitslagen door te geven. Positieve testuitslagen worden altijd al telefonisch gemeld. Je kunt niet zelf bellen voor je coronatestuitslag.

Lukt het online niet om een afspraak te maken dan kan je bellen:

 • voor een testafspraak: 0800-1202 (7 dagen per week, 08:00 - 20:00 uur)
 • voor een vaccinatieafspraak: 0800-7070 (7 dagen per week, 08:00 - 20:00 uur)

De DDoS-aanvallen hebben geen invloed op de werking van het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een structurele oplossing.