Al gevaccineerd? Beschouw de herhaaloproep coronavaccinatie als niet verzonden

Al gevaccineerd? Beschouw de herhaaloproep coronavaccinatie als niet verzonden
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
15-06-2021

60-plussers die nog niet zijn gevaccineerd, krijgen opnieuw een uitnodigingsbrief voor coronavaccinatie op de mat. Daarmee willen RIVM, GGD en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de mensen die nog niet zijn gevaccineerd bewegen om alsnog een vaccinatie te gaan halen. Als je al bent gevaccineerd, kan je de uitnodiging als niet verzonden beschouwen. 

Nederland is in hoog tempo aan het vaccineren. Er worden ongeveer 1 miljoen prikken per week gezet en bijna de helft van de Nederlanders heeft zijn eerste vaccinatie gehad. Nu de meeste 60-plussers en de meeste mensen met een (hoog) medisch risico een kans hebben gehad om hun 1e vaccin te krijgen, komt de vaccinatie-operatie in een nieuwe fase. Daardoor is er ruimte om herhaaloproepen te doen, zodat de vaccinatiegraad verder kan worden verhoogd. De herhaaloproep betekent niet dat de mensen die al wel gevaccineerd zijn niet goed geregistreerd staan in het systeem. Het kan namelijk even duren voordat de gegevens zijn verwerkt.


Registratie coronavaccinatie
Na de vaccinatie krijgt iedereen een bevestiging op papier mee van de vaccinatie. Nog niet alle vaccinaties staan goed geregistreerd in het centrale systeem CIMS. Daardoor kan het voorkomen dat mensen die al wel gevaccineerd zijn, toch een herhalingsoproep krijgen. Zij kunnen de brief als niet verzonden beschouwen. Op dit moment werken het ministerie van VWS en het RIVM, samen met huisartsen en zorginstellingen, hard om ervoor te zorgen dat elke vaccinatie goed geregistreerd wordt in het CIMS.