Achterstand coronatesten Hudson laboratorium bijna opgelost

Achterstand coronatesten Hudson laboratorium bijna opgelost
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
14-07-2021

Er is een achterstand ontstaan in de verwerking van coronatesten bij het Hudson laboratorium in Utrecht. De testen die bij GGD Noord- en Oost-Gelderland worden afgenomen, worden ook door dit laboratorium verwerkt. Het laboratorium laat weten dat de ontstane achterstand in de verwerking van coronatesten bijna is opgelost.

In samenwerking met de landelijke Dienst Testen en de Unilabs Groep is er de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om de benodigde opschaling te versnellen en de ontstane achterstanden zo snel mogelijk weg te werken. De inhaalslag is inmiddels vrijwel afgerond. Wij hopen dat wij zo snel mogelijk weer op de normale doorlooptijd zitten, waarbij de uitslag binnen 48 uur bekend is. Uitslagen worden telefonisch doorgegeven of via een e-mail waarin staat dat de uitslag klaarstaat op de coronatest website

Door de sterk toegenomen verspreiding van het coronavirus en de door veel landen geëiste non-COVID-19-verklaring hebben de teststraten van de GGD en de laboratoria die de testen analyseren het momenteel extreem druk. Het Hudson laboratorium zag het aantal aanvragen door corona-uitbraken en het aanbreken van de zomervakantie de afgelopen dagen vertienvoudigen. Het Hudson laboratorium analyseert voornamelijk testen afkomstig van noordelijke GGD-regio’s waar de zomervakantie het eerst is begonnen.