60-minners met syndroom van Down en morbide obesitas uitgenodigd voor vaccinatie bij GGD

60-minners met syndroom van Down en morbide obesitas uitgenodigd voor vaccinatie bij GGD
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
16-04-2021

Mensen met het syndroom van Down en morbide obesitas (BMI Body Mass Index >40) geboren in 1961 of later, die nog niet gevaccineerd zijn, ontvangen van hun huisarts een vaccinatie-uitnodiging. Zij krijgen de uitnodiging van de huisarts, maar worden gevaccineerd op een GGD-vaccinatielocatie. Het gaat om thuiswonenden die zelfstandig (of met een begeleider) naar een GGD-locatie kunnen komen.

In de uitnodiging staan een speciaal telefoonnummer en een specifieke code om de afspraak te maken. De afspraak kan zo op korte termijn worden ingepland. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer. Het gaat om zo’n 17.600 mensen.

Mensen uit deze twee groepen hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden door COVID-19. Een groot deel van hen is al gevaccineerd, maar vanwege de stop met AstraZeneca voor mensen geboren in 1961 of later is nog niet iedereen aan de beurt geweest. Zij worden nu door de huisarts uitgenodigd voor vaccinatie op een GGD-priklocatie. De huisarts selecteert de patiënten en verstuurt de uitnodiging. De GGD houdt extra tijdslots vrij om ervoor te zorgen dat de mensen met het syndroom van Down en morbide obesitas op korte termijn een afspraak kunnen inplannen.

Bekijk hier de gehele vaccinatieplanning.