500.000e vaccinatie bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

500.000e vaccinatie bij GGD Noord- en Oost-Gelderland
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
19-06-2021

Vandaag zette David Benschop de 500.000e vaccinatie in de regio Noord- en Oost-Gelderland. Een mooi moment om vanuit Zutphen even terug te blikken. David werkt al bij vaccineren vanaf de eerste prik. “Ik stapte over vanuit de teststraat. Het is fijn werken hier. De reacties van mensen maken iedere dag bijzonder. Mensen zijn echt blij dat ze de vrijheid terug krijgen.”

De 28-jarige David studeerde in maart 2020 af. “Alles was al aangepast omdat er coronabesmettingen waren. De onderzoeken waar ik aan mee wilde werken, kwamen niet van de grond. Ik was blij dat ik in het verpleeghuis kon werken waar ik al tijdens mijn studie werkte. Daarna stapte ik over naar de testlocatie en kwam vervolgens bij vaccineren terecht.”

“Wat een bijzonder werk doen jullie,” dat is één van de opmerkingen die David te horen krijgt op locatie. “Mensen zijn blij en nemen soms iets lekkers voor ons mee. Sowieso zien we veel enthousiaste mensen. Toen we in de winter code rood hadden, had iedereen begrip voor het verplaatsen van de afspraken. Nu met de warme dagen snapt ook iedereen dat het bij ons ook warmer dan normaal is.”

“Mensen krijgen tijdens het vaccineren een stukje mee van wat wij allemaal doen. Eerst prikte ik veel zelf, nu ben ik verantwoordelijk voor de voorraad en doe ik aan een stuk kwaliteitsbewaking. Eigenlijk ben ik de hele dag in beweging. Die 10.000 stappen haal ik met gemak!”

“We zijn in januari begonnen met de 90-plussers en nu zijn we bij de 18-jarigen. Het tempo is behoorlijk omhoog gegaan. Dat komt natuurlijk ook door de beschikbaarheid van vaccins die nu groter is. Fijn dat we vandaag bij GGD Noord- en Oost-Gelderland de 500.000e vaccinatie mogen zetten.”