250.000e vaccinatie GGD Noord- en Oost-Gelderland

250.000e vaccinatie GGD Noord- en Oost-Gelderland
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
14-05-2021

“De 250.000e vaccinatie is vandaag gezet bij GGD Noord- en Oost-Gelderland. Weer zo’n mooie mijlpaal om bij stil te staan. We staan klaar om nog veel meer prikken te zetten,” aldus Jacqueline Baardman, directeur publieke gezondheid van GGD Noord- en Oost-Gelderland. “We zien op onze locaties iedere dag inwoners die blij zijn dat ze aan de beurt zijn voor hun vaccinatie. Het is fijn dat we met het vaccineren van onze inwoners een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het veilig heropenen van de maatschappij.”

250.000e vaccinatie

Op vrijdag 14 mei zette collega Liesbeth de eerste vaccinatie bij Martin van Elst uit Harderwijk. Hij gaf aan erg blij te zijn met de vaccinatie. “Ik vind het ideaal dat ik vandaag mijn eerste vaccinatie krijg. Zo krijg ik iets meer vrijheid om weer bij mijn kinderen en kleinkinderen te zijn." 

Collega Liesbeth werkt al sinds het begin op de locatie in Harderwijk. “Ik vind het belangrijk om mijn bijdrage te leveren in de strijd tegen corona. Het is heerlijk om iedere dag zoveel gelukkige mensen te zien. Ze zijn echt opgelucht als ze aan de beurt zijn voor hun vaccinatie. Het is mooi om dat met mijn collega’s te mogen doen. Samen tegen corona, samen voor elkaar.”

De eerste prikken

Op 15 januari startte GGD Noord- en Oost-Gelderland haar vaccinatiecampagne in sporthal Mheenpark in Apeldoorn en werden de prikken bij de eerste vijf zorgmedewerkers van Zorggroep Apeldoorn, Marga Klompé, Zorggroep Noordwest Veluwe, Atlant en Sensire gezet. 

100.000e prik

Demissionair minister Hugo de Jonge maakte gisteren bekend dat er in Nederland 7 miljoen vaccinaties zijn gezet. Op eerste paasdag, 4 april, werd de mijlpaal van 100.000 vaccinaties bereikt. Ook zo’n bijzonder moment. Vijf weken later, vandaag 14 mei, staat de teller dus op 250.000 vaccinaties die gezet zijn bij GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Klaar voor maximale opschaling

“In de 1e week van mei zaten we aan ruim 30.000 vaccinaties per week. Als er voldoende vaccins geleverd worden, dan zijn wij op tijd klaar om op te schalen naar 13.500 vaccinaties per dag," zegt Henriette Hoogerheiden, projectleider Vaccineren.

De vaccinatiecampagne

Binnen GGD Noord- en Oost-Gelderland telt de vaccinatie operatie nu ruim 600 collega’s: prikkers, optrekkers, planners, administrateurs, gastvrouwen en coördinatoren. Daarnaast werken we op de locaties samen met parkeerwachten en beveiligers van Venenberg Security. Ook zijn we blij met de medewerkers van het Rode Kruis die toezien op iedereen die net geprikt is in de nazorgruimte en de samenwerking met de mbo’s in de regio voor de inzet van stageplekken op de locaties.