22 GGD’en starten eerder met vaccineren

22 GGD’en starten eerder met vaccineren
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
03-01-2021

De GGD’en starten eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers. De aftrap in de eerste drie regio’s begint op woensdag 6 januari.

"Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen," aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

 

Startdatum per regio

  • 6 januari -> Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht
  • 11 januari -> Amsterdam, Drenthe en Haaglanden
  • 15 januari -> Vaccinaties in heel Nederland

 

Drukte verwacht bij start afspraken maken voor vaccinatie

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners, van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen, bellen om een afspraak te maken voor de corona vaccinatie. Daarom zetten we gedurende de dag 2.000 mensen in om afspraken te maken. Desondanks kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop de wachttijden langer zijn. Is de wachttijd lang, of komt u er niet doorheen, dan adviseren wij het op een ander moment nogmaals te proberen. Rustigere moment zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00u tot 20.00 uur geopend, dus iedereen die een afspraak wil maken heeft daar ruimschoots de mogelijkheid toe.