18 jaar of ouder? Haal nu de booster!

18 jaar of ouder? Haal nu de booster!
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
13-01-2022

Na een drukke decembermaand waarbij de oudste leeftijdsgroepen als eerste aan de beurt waren, kan inmiddels iedereen van 18 jaar of ouder de boosterprik halen. Je hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief. Je kunt vandaag nog een afspraak maken óf zonder afspraak naar een vaccinatielocatie komen.

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken.

18-plussers
Ben je 18 jaar of ouder? Heb je langer dan 3 maanden geleden je laatste (basis)vaccinatie gehad of ben je langer dan 3 maanden geleden positief getest op corona? Dan kom je in aanmerking voor de boosterprik.

  • Ga naar een vaccinatielocatie waar je zonder afspraak terecht kan voor de booster wanneer het jou uitkomt, je vindt deze locaties op www.prikkenzonderafspraak.nl.
  • Maak je liever een afspraak? Dat kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer: 0800-7070. Deze telefoonlijn is iedere dag open tussen 08.00 en 20.00 uur. Het kan druk zijn, houd rekening met wachttijden.

12 t/m 17-jarigen
Het heeft geen zin om een afspraak in te plannen of naar de vrije inloop te komen als je 17 jaar of jonger bent. GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Wie ongeldig een afspraak maakt, krijgt bericht dat de afspraak wordt geannuleerd of je komt op de vaccinatielocatie niet door de controle. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de vaccinatiestrategie. Leidraad hiervoor zijn de adviezen van de Gezondheidsraad. Het is nog niet bekend wanneer de leeftijdsgroep 12 t/m 17 jaar aan de beurt is.