Vaccinaties 24 augustus 2023

Vaccineren tegen DTP – BMR van start

Begin september starten we met het vaccineren tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR) in onze regio. Jongens en meisjes geboren in 2014 krijgen een uitnodiging voor deze DTP- en BMR-vaccinatie. Ook kinderen geboren in 2013 die de vaccinaties vorig jaar niet hebben gehad, ontvangen een uitnodiging. Deze worden verstuurd door het RIVM. 

De prikken beschermen tegen besmettelijke infectieziekten, deze worden veroorzaakt door door bacteriën, virussen, schimmels of parasieten. Lees op de website Rijksvaccinatieprogramma meer over infectieziekten. 

Wanneer?

De vaccinaties DTP-BMR worden door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven vanaf begin september. 

Inhaalvaccinaties

Voor 4 - 18 jarigen die één van de vaccinaties uit het rijksvaccinatieprogramma (RVP) gemist hebben en deze alsnog willen halen: neem contact op met GGD Noord- en Oost-Gelderland via 088 443 3100 (op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur). Heb je een eerste oproep voor DTP of BMR ontvangen en ben je verhinderd? Dan hoef je niks te doen. Kinderen worden automatisch een tweede keer door het RIVM uitgenodigd. 

Wel of niet vaccineren?

Ouders/wettelijke vertegenwoordigers beslissen over het wel of niet vaccineren. Vanaf 12 jaar beslist het kind mee en van 16 jaar beslist het kind zelf. Kijk op Rijksvaccinatieprogramma.nl voor meer informatie over het rijksvaccinatieprogramma

Meer informatie

Heb je vragen over vaccinaties? Ga naar de website Rijksvaccinatieprogramma.nl.  

 

 

 

 

Ook interessant

Bekijk tips om je kind voor te bereiden op een vaccinatie.

Vaccinaties jeugd