Seksuele gezondheid 11 september 2023

Netwerkbijeenkomsten ‘Niet jouw schuld’

GGD Noord- en Oost Gelderland wil hun ketenpartners de kans bieden om elkaar te ontmoeten, kennis met elkaar te delen en de keten te versterken als het gaat om het bevorderen van de seksuele gezondheid van jongeren tot 25 jaar.

Het thema van de netwerkbijeenkomsten is 'victim blaming'. Veel mensen die seksueel geweld hebben meegemaakt, krijgen negatieve reacties uit de omgeving. Ze worden niet geloofd of krijgen verwijten. Dit heet ‘victim blaming’: het slachtoffer krijgt de schuld, terwijl die persoon niet schuldig is. Dit is een schadelijk mechanisme dat moet stoppen.

Voor wie? 

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor professionals die werken met jeugd binnen zorg en onderwijs, zoals jongerenwerkers, jeugdhulpverleners, zorgcoördinatoren en sociaal wijkteam medewerkers.

Sprekers

Gastsprekers van Het Centrum Seksueel Geweld Twente - Achterhoek en Zwolle nemen ons mee in hun verhaal en geven uitleg en tips. Er is uitgebreid ruimte voor het stellen van vragen, inbrengen van casuïstiek en netwerken met partners uit de regio. Het netwerken gaat gepaard met een lunch, aangeboden door GGD Noord- en Oost-Gelderland.

We zien je graag op een van de onderstaande data! Deelname is gratis, wel graag aanmelden via onze website.

  • 6 november: Warnsveld (Rijkstraatweg 65, zaal Engelenburg)
  • 7 november: Winterswijk (Meenkmolenweg 23, restaurant de Schoppe)
  • 9 november: Harderwijk (Middelste Wei 2-4, MFC de Roef)