Corona 15 november 2023

Najaarsronde voor de coronaprik 2023 loopt nog tot en met 22 december

Mensen van 60 jaar en ouder, zorgmedewerkers met direct patiëntencontact en mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik, kunnen nog tot en met 22 december de coronaprik halen bij de GGD. Met de coronaprik brengen zij hun bescherming tegen ernstig ziek worden door corona weer op peil. 60-plussers hebben hierover een brief van het RIVM in de bus gehad, of ontvangen deze binnenkort. Soms staat er een ingeplande afspraak bij de GGD in de brief. Voor zwangeren en voor mensen met een verwijzing van een medisch specialist, geldt dat zij ook in heel 2024 de coronaprik kunnen krijgen.

Val jij binnen de doelgroep, heb je nog geen afspraak en wil je wél de coronaprik?

Ga dan direct naar planjeprik.nl (of bel met 0800 7070) en maak een afspraak. Je kunt tot en met 15 december bij onze vaste priklocaties in Apeldoorn, Nunspeet en Lichtenvoorde terecht voor de coronaprik. In de week van 17 tot en met 22 december zullen wij in diverse gemeenten een kleine regiotour doen. Check voor deze locaties binnenkort onze website, social media en de lokale informatiebronnen. 

Na 22 december is de corona najaarsronde voorbij en is het niet meer mogelijk de prik te halen (uitgezonderd zwangeren en mensen met een verwijzing van een medisch specialist). Het is belangrijk om tijdig een afspraak in te plannen: naarmate het einde van het jaar in zicht komt, zullen steeds meer locaties sluiten of maar beperkt geopend zijn. Hoe eerder je de afspraak maakt, hoe groter de kans op een afspraak dichtbij.

Coronaprik aan huis

Kun je niet zelfstandig én niet met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen? Dan kun je tot en met 8 december via het nummer 0800 2077 met de GGD overleggen of je eventueel de coronaprik aan huis kunt krijgen.