Corona 13 september 2023

Najaarsronde coronaprik start op 2 oktober

Zoals aangekondigd door demissionair minister Kuijpers van VWS start op 2 oktober de najaarsronde voor de coronaprik. Deze najaarsronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. 

De najaarsronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Het gaat om de volgende doelgroepen:

 • Mensen van 60 jaar en ouder.
 • Volwassenen (18–59 jaar) die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de
  griepprik.
 • Volwassenen en kinderen uit medische hoogrisicogroepen (bijvoorbeeld
  mensen met een ernstige afweerstoornis).
 • Zwangeren.
 • Zorgmedewerkers.
 • Mensen die niet tot de gespecificeerde doelgroepen behoren, maar
  bijvoorbeeld op individuele basis naar inzicht van de behandelend arts of
  vanwege een kwetsbaar gezinslid in aanmerking komen.

Uitnodiging en afspraak

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen vanaf 19 september een uitnodigingsbrief voor de coronaprik van het RIVM. Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen uitnodigingsbrief. Zij kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via Planjeprik.nl of 0800 7070. Dat geldt ook voor mensen buiten deze groepen die toch gevaccineerd willen worden, vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts.

Het is tot eind december 2023 mogelijk om de coronaprik te halen. Voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico die door een arts worden doorverwezen blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar.

Onze vaccinatielocaties

Het maken van een afspraak is verplicht. Er is geen vrije inloop op onze vaccinatielocaties. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). 

 • Apeldoorn: Vlijtseweg 106
 • Lichtenvoorde: Varsseveldseweg 8-12
 • Nunspeet: Elburgerweg 11

Meer informatie

Vanaf 19 september, als de eerste uitnodigingen zijn verstuurd, kun je alle relevante informatie over de coronaprik najaarsronde 2023 na lezen op mijnvraagovercorona.nl.

Website mijnvraagovercorona.nl Open externe link in nieuw tabblad

Vaccineren bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

Alle informatie over vaccineren tegen corona in onze regio vind je op de vaccinatiepagina. 

Pagina coronavaccinatie