Achterhoekse waterweek

Achterhoekse waterweek

Van 20 t/m 26 maart organiseert Achterhoek in Beweging de Achterhoekse waterweek. Doel van deze week: kinderen, jongeren en volwassenen bewust maken van de voordelen van water drinken in plaats van suikerhoudende drankjes. Water drinken aantrekkelijk en leuk maken, door middel van activiteiten, communicatie en ludieke acties.

Waarom water? 

Kinderen en jongeren krijgen vaak ongemerkt veel suiker binnen door suikerhoudende drankjes. Een teveel aan suikerhoudende drankjes is één van de oorzaken van overgewicht. Daarnaast leidt een te hoge inname van suiker ook tot een verhoogd risico op diabetes, ongeacht of iemand wel of geen gezond gewicht heeft. Water is een 100% dorstlesser met 0% suiker. Meer water is beter voor de je tanden, je leerprestaties en je gezondheid. Minder pakjes drinken is beter voor de portemonnee en voor het milieu. Alleen maar voordelen! 

Wereld Water Dag 

Op 22 maart is het Wereld Water Dag. Een dag waarop landelijk aandacht gevraagd wordt voor de mondiale problematiek rondom water. Niet overal op de wereld is goed en lekker kraanwater een vanzelfsprekendheid. We zijn bevoorrecht dat wij in Nederland het beste kraanwater van de wereld hebben! Wereld Water Dag is een mooie dag om te koppelen aan de Achterhoekse Waterweek. 

Meedoen?

Plan één of meer activiteiten in het kader van water drinken en promoot de actie op de facebookpagina van Achterhoek in Beweging. Suggesties voor activiteiten vindt u in de nieuwsbrief van Achterhoek in Beweging. 

Over Achterhoek in Beweging

Achterhoek in Beweging: gezonde jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten,  Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk samen met Gelderse Sport Federatie en GGD Noord- en Oost-Gelderland. Achterhoek in Beweging: gezonde jeugd wordt mede gefinancierd door de Provincie Gelderland.