Stoptober: Stoppen met roken in oktober

Stoptober: Stoppen met roken in oktober

De vierde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

Vanaf 1 oktober 2017 start de 28 dagen niet-roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen
Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je dagelijkse tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij. En kun je ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op www.stoptober.nl. Je kunt je daar inschrijven. Jij doet toch ook mee?

Landelijke ambassadeurs
De twee ambassadeurs die zelf ook gaan stoppen met roken zijn singer-songwriter Nielson en Nederlandse mode ontwerpster Olcay Gulsen. Naast Nielson en Olcay Gulsen gaat ook DJ van 100%NL Koen Hansen tijdens Stoptober stoppen met roken.

De GGD helpt jou met stoppen!
Alle GGD’en organisiren activiteiten om stoppers tijdens Stoptober te steunen. Zo rijdt dit jaar de Stoptober-camper weer door het land. Kijk voor data en locaties op www.stoptober.nl. Bij de Stoptober-camper staan GGD-medewerkers en stopcoaches voor je klaar om vragen over stoppen met roken te beantwoorden.

Nieuw: Stophuis
Dit jaar is er voor het eerst een Stophuis. 50 Nederlanders laten zich vrijwillig, 5 dagen en 5 nachten opsluiten in een kazerne in Grave. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken. Dagelijks wordt bij AVROTROS een webisode uitgezonden over wat er allemaal in het Stophuis gebeurt. Ook is er een livestream zodat je elk moment van de dag kunt zien hoe het de stoppers vergaat. Kijk op www.zorgnu.nl van AVROTROS.

Meedoen aan Stoptober
Vanaf 8 september 2017 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruik maken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Zo kun je de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden (met bewijs van inschrijving). De 28 dagen niet-roken reis start vervolgens op 1 oktober.