'Niet jouw schuld'

In het najaar 2023 toert de afdeling Seksuele Gezondheid weer door de regio om onze ketenpartners te ontmoeten. We willen onze ketenpartners de kans bieden om elkaar te ontmoeten, kennis met elkaar te delen en de keten te versterken als het gaat om het bevorderen van de seksuele gezondheid van jongeren tot 25 jaar. We zien je graag op een van de onderstaande data:

  • 6 november: Warnsveld (Rijkstraatweg 65, zaal Engelenburg)
  • 7 november: Winterswijk (Meenkmolenweg 23, restaurant de Schoppe)
  • 9 november: Harderwijk (Middelste Wei 2-4, MFC de Roef)

Thema

Het thema van 2023 is 'victim blaming'. Veel mensen die seksueel geweld hebben meegemaakt, krijgen negatieve reacties uit de omgeving. Ze worden niet geloofd of krijgen verwijten. Dit heet victim blaming: het slachtoffer krijgt de schuld, terwijl hij of zij niet schuldig is.

Hoe reageer je als professionals wanneer iemand aangeeft seksueel geweld (offline maar ook online!) te hebben meegemaakt? Waarom is victim blaming zo schadelijk? En hoe kan het dat we zo snel in de valkuil van victim blaming stappen? Deze vragen en meer zijn onderwerp van gesprek tijdens de netwerkbijeenkomst! 

Gastsprekers van Het Centrum Seksueel Geweld Twente - Achterhoek nemen ons mee in hun verhaal en geven uitleg en tips. Er is uitgebreid ruimte voor het stellen van vragen, inbrengen van casuïstiek en netwerken met partners uit de regio. Het netwerken gaat gepaard met een lunch, aangeboden door GGD Noord- en Oost-Gelderland.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor professionals die werken met jeugd binnen zorg en onderwijs, zoals jongerenwerkers, jeugdhulpverleners, zorgcoördinatoren en sociaal wijkteams medewerkers.

We zien je graag op 6, 7 of 9 november! Deelname is gratis, wel graag aanmelden via onderstaande formulier.

Programma

10.15 – 10.30 uur: Inloop; de koffie staat klaar

10.30 – 11.30 uur: Presentatie Centrum Seksueel Geweld 

11.30 – 12.30 uur: Netwerken; onder het genot van lunch

Velden gemarkeerd met een sterretje ( * ) zijn verplicht

Netwerktour

Het team seksuele gezondheid van de GGD Noord- en Oost-Gelderland houdt op 6,7 en 9 november in Warnsveld, Winterswijk en Harderwijk een netwerktour met het thema 'Niet jouw schuld'. 

Wanneer ben je aanwezig? *
Toestemming voor opslaan gegevens *

Bezoek ook

Informatie over SOA, seks als werk, mannen met mannen, hiv en seksueel geweld en informatie voor jongeren.

Seksuele gezondheid