Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek werken wij nauw samen met Icare Jeugdgezondheidszorg en Stichting Jeugd Noord-Veluwe in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Met als doel ouders en kinderen zo goed mogelijk te helpen bij vragen over veilig en gezond opgroeien.

Wij vinden dat daarbij een Jeugddossier past dat u als ouder altijd kunt inzien en beheren. Het gaat tenslotte om uw kind. Bovendien zorgt het Jeugddossier Noord-Veluwe ervoor dat we als CJG nog beter kunnen samenwerken.

Wat staat er in het Jeugddossier Noord-Veluwe?

U kunt alles lezen wat in het Jeugddossier is opgeschreven over uw kind. Alle gesprekken die u gevoerd heeft, alle onderzoeken die zijn gedaan. Vanaf het eerste begin, vlak na de geboorte van uw kind, tot vandaag.

Toegang Jeugddossier: voor u of voor uw kind?

Inloggen in het jeugddossier doet u met uw DigiD.

  • Als uw kind jonger is dan 12 heeft u als ouder toegang.
  • Zodra uw kind 12 jaar is, heeft uw kind toegang tot het Jeugddossier. U heeft alleen toegang als uw kind hiervoor toestemming geeft. Dat is omdat kinderen het recht hebben om zonder ouders met een zorgverlener te praten. Tijdens elk bezoek aan het CJG bespreken wij met uw kind of u mee mag lezen of niet.
  • Vanaf 16 jaar heeft in principe alleen uw kind zelf nog toegang tot het dossier. Dat is voor sommige jongeren nog lastig. Ook op deze leeftijd bespreekt de CJG-medewerker daarom met uw kind of en wanneer u als ouder mee mag lezen.

Heeft u vragen over wat u leest in het Jeugddossier?

  • Is uw kind jonger dan 12 en komt u informatie tegen waar u vragen over heeft? Stel die dan in het Jeugddossier of maak een afspraak met een medewerker van uw CJG om erover te praten.
  • Is uw kind 12 jaar of ouder? En denkt u dat er dingen in het dossier staan over u als ouder of over uw gezin die uw kind niet mag weten? Neem dan contact met ons op. Dat doet u door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Samen kijken we of informatie anders op moeten schrijven. Of dat we misschien dingen moeten verwijderen.

Website Jeugddossier Noord-Veluwe

Naar de website van het Jeugddossier Noord-Veluwe.

Daar vindt u ook  een flyer met informatie over het jeugddossier en een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

Contact met de GGD over het Jeugddossier

Als u vragen heeft over (de informatie in) het jeugddossier van uw kind, neem dan contact met ons op door dit formulier in te vullen en te versturen.

Roepnaam kind
Achternaam kind
Geboortedatum kind dag-maand-jaar
Straatnaam + huisnummer
Postcode
Telefoonnummer
E-mailadres
BSN nummer kind
Gegevens aanvrager
Adres aanvrager
Vraag/opmerking