Jeugddossier Noord-Veluwe

Wat is het jeugddossier Noord-Veluwe?

In Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek werken drie organisaties nauw samen in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Met als doel ouders en kinderen zo goed mogelijk te helpen bij vragen over veilig en gezond opgroeien. Wij vinden dat daarbij een Jeugddossier past dat je als ouder altijd kunt inzien en zelf beheert. Het gaat tenslotte om jouw kind. Bovendien zorgt het Jeugddossier Noord-Veluwe ervoor dat we als CJG nog beter kunnen samenwerken.

Wat staat er in het Jeugddossier Noord-Veluwe?

Je kunt alles lezen wat in het Jeugddossier is opgeschreven over je kind. Alle gesprekken die je gevoerd hebt, alle onderzoeken die zijn gedaan. Vanaf het eerste begin, vlak na de geboorte van je kind, tot vandaag.

Toegang Jeugddossier: voor jou of voor je kind?

Inloggen in het jeugddossier doe je met je DigiD.

  • Als je kind jonger is dan 12 heb jij als ouder toegang.
  • Zodra je kind 12 jaar is, heeft je kind toegang tot het Jeugddossier. Jij hebt toegang als jouw kind toestemming geeft. Dat is omdat kinderen het recht hebben om zonder ouders met een zorgverlener te praten. Tijdens elk bezoek aan het CJG bespreken wij met je kind welke informatie jij mee mag lezen en welke niet.
  • Vanaf 16 jaar heeft alleen jouw kind zelf toegang tot het dossier. Dat is voor sommige jongeren nog lastig. Ook op deze leeftijd bespreekt de CJG-medewerker daarom met jouw kind of en wanneer jij als ouder mee mag lezen.

Heb je vragen over wat je leest in het Jeugddossier?

  • Is jouw kind jonger dan 12 en kom je informatie tegen waar je vragen over hebt? Stel die dan in het Jeugddossier of maak een afspraak met een medewerker van jouw CJG om erover te praten.
  • Is jouw kind 12 jaar of ouder? En denk je dat er dingen in het dossier staan over jou als ouder of over je gezin die je kind niet mag weten? Neem dan contact met ons op. Dat doe je door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Samen kijken we of informatie anders op moeten schrijven. Of dat we misschien dingen moeten verwijderen.

Website Jeugddossier Noord-Veluwe 

Klik hier om naar de website van het Jeugddossier Noord-Veluwe te gaan. 
Daar vind je ook flyer met informatie over het jeugddossier en een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Roepnaam kind
Achternaam kind
Geboortedatum kind dag-maand-jaar
Straatnaam + huisnummer
Postcode
Telefoonnummer
E-mailadres
BSN nummer kind
Gegevens aanvrager
Adres aanvrager
Vraag/opmerking