Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tatoeages, piercings en permanente make-up

Als degene die een tattoo, piercing of permanente make-up aanbrengt niet hygiënisch werkt, loopt de klant (maar ook de ondernemer) risico op een infectie. Denk bijvoorbeeld aan Hepatitis B, Hepatitis C of HIV. Om de risico’s te beperken zijn er regels opgesteld en vastgelegd in de Warenwet.

Iedereen die tatoeëert, permanente make-up aanbrengt, cosmetische tatoeages aanbrengt, piercet of gaatjes prikt met een piercinginstrument heeft een vergunning nodig om dit te mogen doen. GGD Noord- en Oost-Gelderland controleert of deze bedrijven voldoen aan de hygiënerichtlijnen. Als dit zo is, ontvangen ze een vergunning voor drie jaar.

Ik ben van plan een tatoeage of piercing te laten zetten of permanente make-up aan te laten brengen. Waar vind ik meer informatie?

Op de website www.veiligtatoeerenenpiercen.nl  staat meer informatie over de veiligheid en risico’s bij tatoeages, piercings of permanente make-up. Op die site kun je ook zoeken naar een tattooshop, piercingstudio of schoonheidsalon met een vergunning.

Informatie voor ondernemers

Voor informatie en het aanvragen van een vergunning: klik hier